Jag hoppas att ingen i Raseborgstrakten med barn missade det stora barnloppiset i Ekenäs idag? Alltid en lysande tillställning och det går förvånansvärt lugnt till trots att hundratals föräldrar och mommon rotar frenetiskt bland alla kläder och leksaker.

Inklussive jag. Även denna gång kom jag hem med en stor kass till Sigge. Trettiotvå olika plagg, två jackor, en ryggväska, tre par skor av olika slag och ett par handskar. En traktor och ett par pussel. Och några bonusplagg till Minou (vi saknar småtjejer i släkten!).

Ja man kan väl påstå att jag hamstrar. Ändå är jag kräsen och köper endast sådant som är fräscht och som jag själv tycker är snyggt. (Jag menar kolla in Adidas väskan för en tia, eller jeansjackan med collegeärm för fyra eurosar eller oanvända skorna för tre!). Vissa saker är även köpta på växten. Men vilken lyx att kunna välja kläder i en viss stil åt sitt barn på loppis. Det beskriver hur stort utbudet är. Och billigt. Jag gjorde av med totalt 80 €.

Vågar påstå att 90% av Sigges garderob än köpt på loppis och det mesta inhandlas under det här evenemanget som ordnas två gånger årligen. Dessutom tvinnar  jag på byns loppisar däremellan också. Om vi sedan köper något nytt från butik är det ofta på sambon initiativ, eller för att jag inte lyckats hitta det vi letat efter på loppis. Typ tossor i rätt storlek.

Varför? Helt enkelt av ekonomiska och ekologiska själ. Vi hade aldrig haft råd – varken i pengar eller samvete – att köpa så mycket fina grejer om det inte vore för loppis. Dessutom har jag en viktig regel vad gäller barnkläder. Sigge ska aldrig behöva leka försiktigt på grund av sina kläder. Det är fritt fram att åla på golv, äta själv och kladda i lera.

Kläderna anpassas efter ungen,
inte tvärtom.


Nöjd gosse. Nöjd morsa.

En reaktion till “Barn och kläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s