Det blir några hektiska veckor framöver. Förra veckan erbjöds jag nämligen att hålla ytterligare en kurs vid textillinjen vid Axxell. Man tackar och tar emot och accepterar att tidtabellen blir tight. Det är ju alltid mina firmadagar som blir lidande då jag tar emot mer jobb, så igår efter fem timmar undervisning vid högstadiet körde jag vidare till studion och jobbade till sent på kvällen. Så länge det är tillfälligt så funkar det.

Idag har jag istället undervisat i serietillverkning vid Axxell. Vi går igenom hur man effektiverar både planeringen och tillverkningen av sina produkter och därmed gör dem mer lönsamma. Ett måste om man ska kunna leva som hantverkare. Eftersom jag själv ständigt jobbar med serietillverkning i min studio är det extra roligt att få dela med sig av det jag lärt mig under åren.

En annan positiv grej med att undervisa vid Axxell är att jag kan låna datorerna och därmed även vektorprogrammet CorelDraw. SOM jag har saknat det programmet! Jag har under flera års tid gjort allt mitt visuella material med CorelDraw, men efter att min dator kraschade i våras har jag inte unnat mig att köpa programmet. Det kostar saftiga 600 euro. Ousch. Nästa investering….

Tills dess får jag jobba med visuellt arbete på skolan istället. I ett naffs såsade jag ihop produktkort till Isolde Dress. Tanken är att dessa kort ska printas ut och levereras med beställningarna och samtidigt ge en överblick hur klänningarna kan bäras, samt kunna använda vid marknasföring. Mer bilder behövs dock, men nu har jag åtminstone en början.

produktkort-isolde-dress

Foto&Styling: Sofia Lindqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s