elinsandholm 2016 011 ONNIOON bambufiberdukar (1)elinsandholm 2016 011 ONNIOON bambufiberdukar (2)

FREDAG. vilket betyder en hel dag hemma med min son. Fantastiska grejer. Fredag betyder även städdag eftersom huset har en tendens att explodera under veckorna. Och på tal om städning och småbarn så har jag ett tips att bjuda på.

Jag har nämligen hört att familjer med småbarn automatiskt använder tre gånger mer hushållspapper jämfört med andra hushåll. Stämmer det? Ingen aning. Vad jag vet är att det inte  gäller detta hushåll och det finns en enkel förklaring – ONNIOON bambufiberdukar.

Jag råkade hitta dessa dukar då jag spatserade omkring i Latvala för över ett år sedan och köpte hem en förpackning. Visste inte där och då hur fantastiska dessa små dukar skulle komma att bli. Sedan Sigge föddes kan jag nämligen räkna på en hand hur många gånger jag torkat honom kring munnen med hushållspapper. Eller bordet. Eller stolen. Eller något annat.  Istället använder jag dessa dukar som är mjukare (bambu!), hållbarare och suger upp fukt och smuts mycket bättre än hushållspapper. Tre dukar i en förpackning så jag sköljer av duken efter varje måltid och låter torka, och ibland kastar jag med dem i tvättmaskinen (tål 60 graders tvätt så bakterierna dör), insmorda i lite galltvål, så är de som nya igen. En extra bonus att det är ett litet finskt familjeförteag som står för produkten.

Och ja, de funkar såklart minst lika bra för familjer utan barn också.

elinsandholm-2016-82-onnioon-2elinsandholm-2016-82-onnioon-111Nuförtiden torkar sig Sigge själv om munnen. Perfekt.

Senast jag var i Clas Ohlson såg jag att man kan köpa dem även där.

4 reaktioner till “ONNIOON bambufiberdukar

 1. Vi använder typ en rulle hushpapper per dag!! Så det här skulle ju kanske vara räddningen för oss. Skall absolut testa. Tack för tipset 🙂

  Gilla

  1. Haha jag har hört att det lätt blir så. Prova bambudukarna! Helt fenomenala (och man kan torka förvånansvärt mycket på en gång. Först munnen å händer, sedan stolen och så ännu bordet! ) Hoppas du hittar dem i Clas ohlssons!

   Gilla

 2. Vi förbrukar också helt sjuka mängder papper! Men vi använder wc-papper istället då det är lite mjukare att torka med (för ansiktet alltså). Men de där borde ju testas på då med andra ord!

  Gilla

  1. Ja WC papper är ju nog mycket mjukare än hushållspapper (eller så köpet vi för billig sort haha) 😄 Men de här dukarna är fenomenala!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s