Att jobba hemifrån: raggsockor, inget smink, spenaplättar stekta i smör. Det blev en sådan idag.

Jag hade så frrrrruktansvärt jobbig måndag att jag redan igår kväll bestämde mig för jobba hemifrån idag och mest tänka, inne på vårt kontor Nåh. Kontoret är totalkaos (vi målar om) så inte så inspirerande att sitta där. Men lyckades åtminstone klistra in den finska översättningen på e/s design nätsidan och skriva ihop några fakturor och kundmail. Kan erkänna att jag egentligen tycker det är lite mysigt med kontorsjobb (mitt drömyrke som barn, älskar papper) och ett framtida mål är att kunna ägna minst en hel dag i veckan åt just detta. Hemifrån. Som det ser ut nu klämmer jag in kontorstimmar lite här och var under veckan istället vilket bli lite hektisk.

Det dåliga humöret då. Jo. Det har varit en del motgångar den senaste tiden – och då syftar jag inte ens på mitt förfärliga illamående. Det stora feta bomben som släpptes över mig för några veckor sedan, och som högst antagligen är största orsaken till min malande huvudvärk, är strul med tygleveransen. Inget dödsallvarligt med andra ord men däremot väldigt illa för firman.

 Jag fick veta att min grossist Tekstiilipalvelu byter fabrik vad gäller specifikt trikå tygerna som jag använder till mina produkter (något med för stora inköpsmängder). Kvaliteten skulle vara den samma trots fabrikbytet, viskos/spandex, men ni kan ju gissa tre gånger om den verkligen är det. Nej. Nya kvaliteten är betydligt sämre, känslan i den kan inte jämföras med de tyger jag använt hittills, så den nya kvaliteten vill jag inte använda. Med andra ord – det tyg som hela min verksamhet bygger på kommer jag snart inte att få tag på mer. Lysande Sickan. Fatta att just mitt tyg skulle ändra kvalitet. En jaksa.

Mitt vanliga jag skulle ha svurit så perkele några gånger och sedan fixat det på något vänster. Mitt gravida, trötta och illamående jag är inte så handlingkraftig utan jag har mest gått omkring och surat över läget. Tills idag. Idag har jag hittat en eventuell lösning från en helt annan grossist. Det betyder att jag får strukturera om lite, ändra färgalternativen och köra på nya grejer. Men hey. Det är ju meningen. Att förändras. Leverera nytt. Gå vidare. Utveckla. Det blir nog bra ändå.

Vad som återstår (kvällsläxa) är att skriva ner de där konkreta målen igen – små som stora – för att inte trampa på ställe.

  • Målsättningar denna månad?
  • Målsättningar innan jul?
  • Målsättningar innan sommaren 2017?
  • Målsättningar till september år 2017?

 

Huvudet känns inte lika trassligt längre. Skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s