Som jag berättat tidigare har jag flyttat bort jobbet hemifrån och hyrt studioutrymme i Åminne, några kilometer utanför Karis centrum. Det innebär en extra utgift ja, men det är ändå ett av de bästa besluten vad gäller företaget som jag gjort!

Nu har jag stora ytor att breda ut mig över och jobbet löper därmed smidigare. Dessutom är det nu mycket lättare att skilja på jobb och fritid och jag får andra, vardagliga saker gjort här hemma. Som typ att städa köksskåp. Plantera om blommor. Laga mat. Sånt som jag vill göra men hittills inte tagit mig tiden till då det alltid finns jobb att göra i rummet intill. Bra på alla sätt och vis med flytt alltså.

Såhär såg utrymmet ut innan jag flyttade in – 55 kvadrat format som ett brett L – vilket passar perfekt för mig som vill dela upp ytan i ett arbetsrum, en hörna för mönsterkonstruktion och en skild del för kundprovningar. Visionerna hur studion ska se ut är klara (professionella skissen ovan). Att förverkliga dem verkar mystiskt nog ta så hiskeligt mycket mer tid är jag förutspått vilket är ovanligt för mig som ofta vill förvekliga en idé typ igår! Kan å andra sidan ha å göra med att jag ägnat väldigt mycket tid åt att a) sova b) ha huvudet i toaletten den senaste tiden.

Arbetssidan är åtminstone så funktionsduglig att jag kan jobba. Men resten… kaos. Ofta visar vi upp en slipad och snygg helhet på diverse sociala medier (det var även min plan) men jag tänkte – kanske mest för att puscha mig själv att fixa det klart – visa hur det ser ut just nu. När allt är på hälft. Upp och ner.

Nya e/s design studion i Åminne alltså. Under konstruktion.


Ingången (vid mattan). Denna hörna är ämnad för möten och kundprovningar. Provrum ska byggas och ställningar med färdiga plagg hängas fram för att skärma av utrymmet. Bilder upp på väggarn. Soffbord…

img_3027Mitt emot kundhörnan, strykning och lager. På golvet är en arbetsruta utritad, där jag klipper stora mönsterdelar med tygsåg. Ett större bord för mönsterkonstruktion ska byggas här och lagret måste jag göra något åt.

Arbetsdel/sömnad. Här produceras alla plagg. En symaskin fattas än och hyllor ska upp på väggarna. Större bord ska byggas med plats för tygrullan under. 

Inte är det vackert. Men det blir vackert. Och fungerar. Det är huvudsaken. Återkommer med bilder från studion om en månad eller så. Då ska vi tammefan se en förbättring!

 

Gamla studion då här hemma? Den ska förvandlas till kontor/provrum/gym. Just nu – katastrof.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s