elinsss.com 2015 055celinsandholm 2015 055a halsduk elinsandholm 2015 056 birkenstock

elinsandholm 2015 056a birkenstock

Paketet från Zalando anlände redan. Snabba ryck. Och jag fullkomligt älskar både halsduken och Birkisarna! Och tur är väl det, för jakten på denna halsduk har varit näst intill oändlig. Varför? Jo, för att min kravlista är lika oändlig den också. Har gått och vänt och vridit på kanske hundra olika halsdukar innan jag hittade denna perfekta. Överdriver icke. Kall grå färg. Tillräckligt stor. Inte tub. Tätstickad. Naturmaterial.

De två sistnämnda är viktigast för mig. Grovstickade halsdukar och tröjor överlag bär jag sällan, eftersom jag helt enkelt har sönder dem. Upplever inte ni det? Jag menar det dröjer cirka fem sekunder så har jag fastnat i något smycke eller tarra eller dragked eller dylikt och så sticker det ut en tråd mitt i. Många gånger går det att massera in tråden igen men inte alltid. Vad gäller material så är akryl och polyester big no-nos då de är väldigt elektriska och får mig och alla andra med långt hår att se ut som Einstein.  Tyvärr är ändå 99%av alla budgethalsdukar gjorda i just akryl så högst antagligen har vi många Einsteins därute. Jag förstår er och lider med er. Skippa syntetmaterial så löser det en hel del av problemen.

Vad man sällan tänker på är att akryl och polyester (syntetmaterial) dessutom inte har värmande egenskaper. Med andra ord fungerar dessa halsdukar främst som vindskydd, utan att värma kroppen. Och skulle du av misstag börja brinna (man vet ju aldrig) så smälter halsduken fast på din hals. Skrämmande tanke! En halsduk i naturmaterial brinner istället upp och du har chans att riva den av dig. Alltid en tröst.

Så ja. Därför är jag attans nöjd med denna från Marc O´Polo som uppfyller varendaste ett krav. Nu är det fritt fram för mig att börja brinna. I´m good.

 

5 reaktioner till “Den perfekta halsduken

 1. Är birkenstock så sköna som det sägs? Skall köpa skor till jobbet och står mellan just birkenstock eller ett par Nike Air. Helt olika typer men vet int hur jag ska kunna bestämma mig. Kanske båda…

  Gilla

  1. Alltså JOOO dom är helt super! åtminstone på min fot. Ger stöd både på sidorna och under tårna(!!!) Jag går med dem här hemma helatiden. Himmel för fötterna 😀 Själv har jag väldigt smal fot så beställde Arizona modellen, men det finns olika. Så kolla upp det innan du beställer! /Elin

   Gilla

 2. Sen blir dom bara bättre med tiden när man har gått in dom och dom formar sig efter foten. Bevövs kanske 1 månad före de är 100%

  Gilla

  1. ååååh låter härligt, och de sitter så himla bra redan nu. älskar dem! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s