elinsss.com 2015 050 ljus (2) elinsss.com 2015 050 ljus (1)

Vilken ledig dag! Vårt hem badar i ljus, som om det vore vår redan nu. Kan inget annat än älska läget. Bokstavligen. Vår tomt är perfekt placerad så vi kunde inleda terrass säsongen redan idag med kaffe utomhus.  Otroligt hur solsken kan påverka både psykiskt och fysiskt. Till och med hundraåriga orkidén får nya knoppar. Kommande projekt blir att sy tunna vita gardiner för att bryta det kraftigaste solljuset inomhus, så att spjälgardinerna kan hissas upp.

Nåh. Trots det fenomenala vädret klämde jag in några timmar jobb i studion. Har i evigheters evigheter varit i behov av en svart enkel kjol. Ni vet, en sådan där som passar lika bra på moffas åttioårskalas som på ett dansgolv i Helsingfors nattliv. Mitt problem är att jag får angst av tighta kläder så har aldrig hittat någon pennkjol som jag inte haft lust att slita av mig efter halva kvällen. Man dricker lixom en cider eller äter en biff så är kjolen för trång. Trikå är visserligen bekvämt och funkar ibland men känns inte lika snofsigt. Därför konstruerar jag nu ihop en omlott kjolmodell, där man själv kan justera hur tight den sitter. Utmaningen är att undvika förkläde-stuket. Konstruerade mönstret och sydde ihop en proto som kräver lite finslipning. Men det ser lovande ut.

elinsss.com 2015 051 tina skirt (2) elinsss.com 2015 051 tina skirt (3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s