elinsss.com 2015 048 Marie dress

Detta har jag gjort min lediga dag. Sytt ihop klänningen jag konstruerade häromdagen och som jag kallar Marie Dress. Detta är prototyp två, en fullständig proto med foder och hela faderullan. Till och med etikett i nacken. Bara dragked som fattas.

Jag föredrar att jobba på det viset, det vill säga sy upp plaggen jag konstruerar helt fulltsändigt i vettigt tyg. Det är först då man ser det riktiga resultatet – passformen, sömnadsteknikerna, detaljerna – och kan justera därefter. Jag har lärt mig jobba så pass bra med mina grundmönster att det ofta blir relativt rätt från början, och jag kan därför  hoppa över den första prototypen i lakanstyg. Vanligtvis provar och fotar jag modellen på mig själv men det är ju inte fysiskt möjligt nu så får nöja mig med min poolare Diana som dock har lite stela lemmar.

Målet här var att skapa en enaxlad modell som är sofistikerat sexig haha. Tycker de flesta modeller är så grymt flickiga, eller för kvinnliga. Materialet här är inte det rätta och jag vet att den därför inte ser sexig ut just nu. Alls. Jag har tänkt mig svart (linne/viskos), samt en till version i något galet mönstrat (kanske det hullu-blommiga?), men eftersom det mesta ser snyggt ut i svart – en potissäck med bälte i midjan skulle till och med funka – så föredrar jag att inte sy prototyper i svart. I ett ljusare tyg kommer skärningarna bättre fram och jag har lättare att korrigera. Trots att färgen är fel duger ändå denna som PPS (pree production sample) och kan skickas till fabriken som modell tillsammans med mönstret den dagen då produktion blir aktuellt. Dessutom kan jag använda prototypen själv.

Några justeringar så är modellen kirrad.  Och i slutet av juni då vi ordnar namngivninglunch åt lillkillen hemma på vår bakgård. I solen. Med familjen och vänner. Då ska jag ha den på mig. Det finns många målsättningar inbakade i denna klänning. Vilka går jag in på en annan gång. Vill inte jinxa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s