elinsss.com 2015 045 sänggavel DIY

Sänggaveln är klar. På plats. Och jag kan säga att man kände sig liiiite mer som en kung inatt. Vad som nu fattas är nätta små lampor att fästa i gavelns övre kant. Sedan är sovrummet kirrat. Dubbeldörrarna kommer att få stå öppna från och med nu.

Tänka sig vad man kan göra med lite tyg, spånskivor och knappar. För att inte tala om hur mycket billigare det blir än att köpa en färdig. Räknade sådär snabbt att hela projektet kostade oss sisådär sextio euro och några timmar jobb. Och så mycket kuligare då man gjort det själv.

11 reaktioner till “Sov som en kung

  1. Tack! Lädret (fuskläder) är från Eurokangas, köpt för ca ett halvår sedan dock. Letade nämligen ett bra tag innan jag hittade ett som verkligen var vitt (och inte gräddvitt). Men lönar sig att kolla Eurokangas! /Elin

   Gilla

  1. Sängöverkastet är från Ellos. Riktigt bra kvalitet på det! /Elin

   Gilla

 1. Så snyggt! Nu fick jag verkligen lite inspiration. Vi letar nämligen efter en ny sänggavel och hittar inget jag vill ha. MEN DEN HÄR 😀 måste verkligen fundera på om om man skulle ta och göra det själv. Var det svårt?

  Sori kommenterar här på gamla bloggen då jag inte hittade detta inlägg på den nya 🙂

  Gilla

  1. Tack! Var i samma situation, hittade ingen som vi gillade så fixade egen. Det var inte alls svårt. Lite planering bara så gick det bra. Skiva med lister runt på baksidan (lämna plats nertill för eventuella golvlister i sovrummet). Vi borrade färdigt hål i skivan för knapparna, då blev de rätt på dem. Lägga på stoppning (gammal madrass) och dra över tyg. Det svåraste var nog att få tyget spänt och här hjälpte min syster mig. Hon ”masserade ” tyget mot kanterna så att det blev spänt medan jag höll i och nitade fast det. Men i övrig klarar nog vem som helst av dethär 🙂
   Och ja, jag vet inte varför vissa inlägg fattas på nya bloggen. Ska åtgärda det! tack att du meddelade, hade inte märkt. /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s