elinsss.com 2015 037delinsss.com 2015 037e

Blev en heldag i Helsingfors igår. Sedan många veckor tillbaka hade vi nämligen planerat brunch med favvo-brudarna i stan. I över två timmar satt vi och snattrade om allt möjlig. Så himla befriande med sådana vänner, där man får prata utan att filtrera så mycket. Nyttigt att få dela med sig av sina framgångar (och allt skit däremellan också såklart). Skola. Jobb. Projekt. Livet. Någon som säger rakt ut ”bra jobbat, grattis”. Det gör mina vänner. Är så tacksam för välförtjänt ego-boosten vi ger varan.

Passade på att ta en jag-dag i stan då en entur var där. Att spatsera omkring i butiker – ensam – utan tidtabeller är bästa sättet att handla tycker jag, även om det sker väldigt sällan nuförtiden, landebo som man är.  På min mentala shoppinglista stod det:

 • Grå college med huva och dragked
 • Fnurr-hårband
 • Svart klocka
 • Bas ögonskugga
 • Halsduk i ylle eller angora

Hittade de fyra första. Underligt hur svårt det kan vara att få tag på en grå vettig halsduk. Fortsätter jaga. Vände mig till Carlings i jakt på collegen eftersom mannen har många därifrån som varit hyvens. De hade något hullu erbjudande där man fick ta tre plagg för 20 euro så min gråa huvtröjan expanderade till en till i svart och mannen hemma fick en tröja han också. Fint så. Vad gäller fnurr-hårbanden så var jag väldigt skeptisk till huruvida de klarar av att bära upp mitt tunga hår men jestasjävlar, de är fenomenala! Svarta klockan var även den rea och ett komplement till min Skagen, eftersom jag använder klocka varendaste en dag och sliter dem fruktansvärt mycket. Kör därför på medelprisklass, kring hundralappen, och hade egentligen tänkt mig en Wellington men väl där fastande ögat på denna istället, med två års garanti (viktigt!). Och eftersom ögonskugga hör till mitt vardagssmink satsade jag på en MAC som jag hört gott om. Min första.

Var även knäsvag för en Karen Millen vårjacka och lipade lite över ett par Vagabond skor. Men insåg att jag inte behöver någondera, så de fick bli. Ska återkomma till Karen Millen eftersom det märket har FANTASTISKA klänningar.

Fina prylar. Nyttiga prylar. Gött samvete. Att shoppa efter lista är bäst.

 

5 reaktioner till “Helsinki-päivä

 1. Så fina färger på hårbanden, var hitta du dom? Och på COS har jag tidigare sett gråa yllehalsdukar!

  Gilla

  1. Ja färgerna på dessa var väldigt neutrala och bra. nu minns jag inte vad butiken hette. Men en asseccoarbutik i kampen, direkt bredvid Ninja, som även säljer dylika prylar. Kanske man kan googla? 4 ST för 3,90 tyckte jag var bra pris oxå! COS hade jag inte tänkt på,tack! Ska kolla up..

   Gilla

  1. tack för tipset! ska definitivt kolla upp det. I det här skedet skulle jag helst ha en som inte är tub, men det är ett bra alternativ! /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s