elinsss.com 2015 022 tygtryck

Här är trycket som jag nämnde tidigare, som två studerande har planerat och producerat. Utgångspunkten är vit viskos, som sedan målats med gult, orange och svart med e/s design som inspiration och utgångspunkt. Och jag ä-hääälskar det! Hela tyget är handmålat så det saknar egentligen symmetri, vilket är en stor del av tjusningen enligt mig. Såhär på rulle ser det kanske inte så mäkta imponerade ut, men då det klipps ut och sys till kläder kommer detaljerna fram på ett helt annat sätt.

Själv håller jag på petat ihop ett till eget tryckmönster på dator. Abstrakt, men med en konkret rapport som sedan trycks intill varan upprepade gånger. Kanske även flera färger snett ovanpå varan. Tycker om då arbetet  är organiserat och konkret, men resultatet ser lite kaotiskt ut. Men där har vi även utmaningen – att få trycket att smälta in i sig själv utan att några skarvar syns. Trycket nedan kräver med andra ord även lite bearbetning. Men det här att skapa rapporter går sjukt smidigt med CorelDRAW.

elinsss.com 2015 021a mönster

 

4 reaktioner till “e/s design prints

  1. Hej Elin! Superfina båda två! Ett par byxor i trycket nertill skulle vara en hit tycker jag! 🙂 (P.S. Diggar skarpt din blogg! Har läst den ett tag nu och den är ett bra botemedel mot min hemlängtan här i Spanien. Roligt att se bilder från Finland och läsa ”finlandsvenska”. Tack för det! 🙂

    Gilla

    1. Men tack Ida! Vad roligt att jag kan bidra med något. Och lycka till i Spanien med ditt designarbete. Ser att vi är i liknande brancher 🙂 / Elin

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s