Vilken lysande dag. Fem timmar mönsterkonstruktion vid Folkhögskolan med superduper bussiga studerande. Tänk att jag får jobba med sådant som jag verkligen diggar. Jättemycket. Har allmänt bra fiilis över livet nu. Hur det är. Hur det kommer att bli. Januari brukar för många vara en sån där sugig månad där allt bara är skit. Men gjorde på skoj en tillbakablick och kan inget annat än konstatera att januari för mig har varit ganska hyvens månad, i många år.

Januari 2011 jobbade jag på modemässan i Paris för företaget 2OR+BYYAT. Hysterisk tung vecka men jätte jätte lärorikt. Veckan efter på modemässan i Köpenhamn. Detta år studerade jag fortfarande vid Novia och bodde i Åbo.

elinsss.com 2015 011a


Januari 2012 var jag sedan några månader bakåt klar med studierna, hade köpt egen lägenhet och flyttat tillbaka till Karis. Grundade mitt eget företag e/s design och jobbade mycket med sömnadsprojekt.

elinsss.com 2015 011b


 Januari 2013 hade jag redan jobbat några månader som designassistens för företaget 2OR+BYYAT i Helsingfors. Pendlade. Och älskade det! Förberedde som galningar inför modemässan i Köpenhamn där jag igen jobbade en vecka med mina kolleger – att vara ansvarig backstage på en modevisning är kanske det hullugaste jag varit med om i jobbväg.

elinsss.com 2015 011c


Januari 2014 var som en pånyttfödelse efter en megatung december månad. Blev erbjuden jobbet som textillärare vid Axxell och helt plötsligt från ingenstans jobbade jag heltid som lärare. Fick även foten in vid Folkhögskolan här i Karis och drog ett par kurser vid modelinjen där. Den förändringen i vardagen var nog en fet räddning för mig.

elinsss.com 2015 011d


Januari 2015 bor jag i en stad jag älskar. I ett hus som jag älskar. Med mannen jag älskar. Men en unge i magen, som jag älskar.

elinsss.com 2015 011e


Ser SÅ mycket fram emot resten av månaden. Året. Undrar hur januari 2016 kommer att se ut…

En reaktion till “Ljuvliga januari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s