elinsss.com 2015 008b VOGA  Minns ni den där lampan som jag jagat som en galning, och hur det sket sig senast vi beställde då företaget visade sig vara en bluff firma. Nåh. Banken fixade tillbaka våra pengar och allt är frid och fröjd (tack aktia), men har såklart inte kunnat släppa den där jädrans lampan. Gissa lyckan då jag hittade exakt samma modell hos VOGA. Den här gången googlade jag runt lite innan och detta verkar vara en pålitlig sida. Och ja, jag är medveten om att lampan är en kopia av originalet men vi är okay med det. JAAAH båglampan är nu på väg hem till oss! Den, samt ytterligare en golvlampa till matgruppen. För lysande priser dessutom, nu när de har dunder rea på gång. Stolen hade jag även velat ha, men då vi är osäkra på storleken så fick den bli.

Nu känns det inte så illa att alla andra projekt är på hälft.

För att vara på den säkra sidan betalade jag även denna gång med Visa och tog sisådär femton screen prints under beställningsprocessen. Fint så. Nu väntar vi.

elinsss.com 2015 008a VOGA elinsss.com 2015 008 VOGA

 

26 reaktioner till “VOGA – och den där arma lampan

 1. Ja själv är man numer hatad av Trendenser för att ha skrivit om Voga det känns väl tacky att hänga ut andra bloggare för att höja sin egen falnande trafik kanske 🙂 Jag tycker iaf att alla människor ska ha råd att ha lyxigt hemma billigt och det är det min blogg går ut på En VANLIG svensson har inte råd med en designer pjäs för 150 000 och kommer aldrig få det. Det kopieras överallt i branschen men grejen är att de designers som kopieras kommer aldrig falla ur tid för det. Den summan varje möbel kostar gör att omsättningen alltid kommer vara lika hög med eller utan kopior. Är man trygg med sitt original är kopiorna bara den största komplimang man kan få. Låt alla få blogga om vad de vill utan häxjakt i hälarna och fram för …..Lyxigt till budgetpris 🙂

  LOVE Maria på inredningsvis

  Gilla

 2. Jag håller med dig. Att kopiera andras produkter kommer alltid att existera, vi kommer inte ifrån det vare sig det gäller inredning eller kläder eller tekniska prylar. Då borde vi tvinga alla att sluta köpa på HM och Gina tricot, för det enda dessa kedjor gör är egentligen att kopiera stora märken och göra förmånligare versioner. För mig står det inte mellan att köpa originalet eller kopian – jag skulle aldrig någonsin ha råd med originalet! Så det ena utesluter inte det andra. Jag tycker det är upp till var och en att ta ett beslut om vad som är viktigt för en själv. Jag skulle exempelvis aldrig själv köpa en fake Chanel väska. Det känns inte okay för mig, medan andra kanske tycker jag gör fel som köper denna båglampa.
  Sist och slutligen är det som du säger – kopiorna är reklam för de dyra originalen.
  /Elin

  Gilla

 3. Hej, Elin! Jag är i valet och kvalet att beställa stolar från Voga men har läst lika mycket positivt som negativt om dem. Hur gick det med dina lampor? Är du nöjd med köpet?

  Gilla

  1. Hejsan! måste säga att jag inte ens fått mina lampor än (leveransen skulle vara i April) så jag ska maila dem och höra hur det blir med lamporna. Annars kommer jag att häva köpet. Så tyvärr har jag själv inte så mycket positivt att säga. Men om du bestället – använd kreditkort! Då är banken skyldig att reda upp om det skulle råka gå åt pipan (vilket hänt åt mig en gång med en annan nätbutik). Praktiskt så. /Elin

   Gilla

 4. Hej!
  Undrar om du har fått din beställning nu? Och isf hur var lamporna?
  Är sugen på att beställa med men blir tveksam inför ev strul….
  Varma hälsningar Anna

  Gilla

  1. Är oxå nyfiken på om du fått dina saker?!
   Sitter och tittar på deras sida och vill gärna med beställa,,men funkar det??
   Annelie

   Gilla

   1. Tjena! jo lamporna har anlänt. Har tänkt skriva om det men det har inte blivit av. Vi är jättenöjda, även om leveransen drog ut på tiden lite. Så du kan lugnt beställa!/ Elin

    Gilla

    1. Jag undrar? Var leveransen till Sverige inkluderat i priset? Jag fick ingen information från Voga om det när jag beställde och nu är jag lite nervös
     Lucia

     Gilla

    2. Hej! Hur mkt tillkom för frakt från Irland till Sverige? Lampan kostar 339 euro på hemsidan, sen är ju frågan hur mkt man får lägga till för frakt.. Hur länge tog leveransen?

     Gilla

    3. Hej. Förlåt, men det ät så länge sedan att jag inte längre minns hur frakten var. Men den var åtminstone betald i samband med beställningen och inte som en extra kostnad. Man ska va försiktig, det kan bli ohyggligt dyrt..

     Gilla

 5. Hur är det med kontakterna på lamporna som du beställt från voga? Kan man få dem i vanliga svenska kontakter el får man sånna som dom har i England?

  Gilla

 6. Hej Elin,
  Väntar på stolar som jag beställt från Voga. Är något orolig då jag inte hört något alls från dem sedan orderbekräftelsen. Undrar också hur du gjorde med transport? Står nämligen i orderbekräftelsen att man själv eller egen transportfirma måste hämta upp på deras lager… Framgick liksom inte riktigt när man gjorde beställningen…

  Tacksam för svar!

  Med vänlig hälsning,
  Helena

  Gilla

  1. Skulle också vilja veta detta. Har du fått stolarna? Och hur fick du göra med transporten?
   Tacksam för svar.
   Kram Malin

   Gilla

  2. Hej, hur gick det för dig med dina stolar ?:)
   Har nämligen själv beställt och håller på att kolla på något bolag som kan frakta.

   Med vänlig hälsning, Erika

   Gilla

 7. Hej,

  Jag har samma fråga, nämligen, det står i orderbekräftelsen att man själv eller egen transportfirma måste hämta upp på deras lager??? Ush, varför beställde jag?

  Gilla

 8. @Helena och Tanja
  Vi har precis samma situation. Har ni fått någon klarhet hur man kan få hem varorna?

  Gilla

  1. Har du fått någon klarhet i detta? Är väldigt sugen på att lägga in en beställning men får ingen klarhet hur frakten ska lösas samt vad kostnaden blir..

   Gilla

 9. Hej, jag är också nyfiken på just fraktbiten. Finner ingen information på hemsidan och har mailat brittiskt transportbolag som rekomenderas på nätet men de har inte heller svarat. Hur gick ni till väga? Känns lite risky att köpa stora möbler utan att veta något om fraktkostnaden.

  Gilla

 10. Samma här, har beställt från Voga tidigare och då tog det lång tid men det kom till slut. Nu har jag beställt ytterligare en artikel och då helt plötsligt skulle man stå för frakten själv. Har ingen aning om hur det kommer gå, har försökt kräva tillbaka pengarna och häva köpet men det gick inte.

  Gilla

 11. Hej, Vill också beställa från Voga men också osäker på kostnaden för frakten. Hur har det gått för er alla som har beställt? Har ni fått er saker? Vad kostade det?

  Gilla

 12. Jag fick också denna info EFTER betalning; att man själv måste hämta det man beställt (på Irland?) eller anlita firma. Mailade dem direkt och hävde mitt köp och krävde det reserverade beloppet tillbaka. Ingen respons, och nu är summan dragen från mitt konto!

  Gilla

  1. Låter väldigt mystiskt. Hoppas det ordnar sig! För oss var det som tur inga problem, men jag tror det har med lagar att göra (i Norden är det inte tillåtet att kopiera andras design produkter, först efter att designern varit död i 70 år. I Storbritannien gäller 25 år. Därav problem ned försäljning hitåt). Ett tips: använd ALLTID kreditkort vid dylika köp. Då ersätter banken dig utan att du behöver reda upp något.

   Gilla

  2. Hej! Hur har det gått för dig? Jag råkade ut för precis samma, fick oclså infon efteråt att man var tvungen att hämta där?! Fattar 0… Är helt knäckt beställt för jättemycket pengar… Har mailat dom men inget svar…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s