Jag hade tänkt påta ihop en sådan där fenomenal årskrönika 2014 med bilder och text och hela faderullan. Jag kom till februari. Sedan gav jag upp HAHA. Bra nerver. Nä men detta år har varit ett riktigt fint år. Inte lysande, inte fasansfullt. Men riktigt fint. Så vi tar det som snabbspolning.

elinsss.com 197 januari

Januari gick ut på att repa sig. Inredde hemmet. Byggde upp arbetsrummet. Semestrade i Kap Verde. Blev erbjuden nytt jobb som textillärare vid Yrkesskolan Axxell och började nästan tvärt. Det har varit det mest tids- och energikrävande under hela året, men samtidigt har jag lärt mig så hysteriskt mycket nytt, även om mig själv. Utvecklats som människa, för att bädda in det i fina ord. Jobbade med fem olika jobb under våren (Axxell, eftis, VNF, Canny och egna företaget. Heltid på Axxell, märkväl) så det blev lite hysterisk. ”Lite”.

elinsss.com 197 juni,juli

Men som lärare har man sommaren ledig – hahheluja – så då hade jag tid med annat. Inledde sommaren med semester i Malaga. Tog mig an en praktikant och jobbade en hel del med mitt eget företag e/s design, inte för att jag var tvungen utan för att jag ville. Lade upp konkreta mål, att producera något till sommaren 2015, och satsade pengar på ny symaskin och tyglager. Vi kom en bra bit på vägen och utvecklade några basplagg att jobba vidare med. Hann även studera en kurs vuxenpedagogik vid Hangö sommaruni.

Tränade även väldigt effektivt under hela våren och sommaren. Förutom att kuta några gånger i veckan hittade jag glädjen i att lyfta tungt på gymmet. Bra för mina nerver tror jag. Och kroppen såklart. Shit vad stark jag var. Däremellan var sommaren riktigt rolig. Weekend i Stockholm. Brorssans bröllop. Stughäng. Popkalas. Åland. Gårdsfest. Kan ej klaga. Och tur var väl det, för i juli blev jag gravid.

elinsss.com 197 sept, okt

Lätt den härligaste studen på året då jag kisa på den där jäkla stickan. Men så började även fyra månader av horribelt illamående och spyttande. Drog därför ner på arbetstempot rejält till hösten och begränsade mig till endast ett jobb – Axxell. Hela hösten blev en fluffig sås där jag bara försökte klara av jobbet utan att spy på golvet. Men det gick om och de sista månaderna på året gasade jag iväg rejält igen och klämde in en hel del skojiga projekt. Drog kurs i mönsterkonstruktion vid VNF:s modelinje. Föreläste om kläder och kvalitet. Inredde och boade och blev lite tjock. Och allt det sistnämnda fortsätter nu in på våren tills jag blir mammaledig.

Hysse tempo det här året och det är egentligen sjukt hur mycket man hinner med. Och även om jag inte fick allting gjort inom det egna företaget – något verkar alltid komma emellan, som nytt jobb eller babykula – så har det spunnit högt och långt på andra ställen. Nya möjligheter. Fötter genom dörrar. Och trots allt jobb har jag även hängt mycket med familjen det här året. Sådant ångrar man aldrig, tvärtom. Hade gärna sett mer av bästisarna också men de har haft likadant tempo som jag. Och mer familj och kavering kommer det antagligen att bli det kommande året då inte bara jag utan även Linda och min syster får varsin liten kid. Universums bästa timing! Jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig, struntar som sagt i att planera så mycket och lägga upp mål, vilket jag vanligtvis brukar göra. Inga krav. Inga nyårslöften. Jag tänker mig ett år där allt är lite mer piano. Lugnt och fint. Glida fram. 2015 lär blir helt lysande. På ett sätt eller annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s