elinsss.com 192b läderjacka

Mmmmmmmm.  Måste ägna ett eget inlägg åt julklappen jag fick av min sambo – en biker jacka i mjukaste lädret mina fingrar någonsin stött på. Har länge tänkt köpa en men aldrig kommit mig för. Lukten och känslan av äkta läder är oslagbar. Det fina med läder är att materialet åldras väldigt vackert. Det enda som behövs är fett nu som då för att materialet inte skall torka sönder. Jag har ett helt lager med fett för alla varianter av läder (ja, de krämer du använder på skor funkar även för jackor, väskor, bälten…). Skor skall gärna behandlas ett par gånger om året. För övriga läderprodukter räcker det med en gång årligen, beroende på slitage och användning.

En annan fin grej med läder är att det är en naturprodukt och därför andas, alltså blir man inte svettig. I dagens läge har man blivit väldigt skicklig på att efterlikand läder och tillverka såkallat syntetläder eller PU läder. Dessa har dock inget med äkta läder att göra, åldras inte lika vacker och andas inte. Syntetläder formar sig inte heller efter kroppen på samma sätt som äkta läder gör. Ni vet, när man ”går in” ett par skor eller en jacka i äkta läder och det efter ett tag känns som om det plagget vore sytt för just din kropp.

Summar summarum: läder är prima. PU och syntetläder är piss. Och han är bussig på julklappar, dendär Johan.

Nu väntar jag bara på våren…

 

Relaterade inlägg:

3 reaktioner till “Lukten av äkta läder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s