elinsss.com 184

Även om jag har grymma mängder undervisning nu sista veckorna före jul så kan jag inte påstå att arbete är destovidare stressigt. Vi har en omfattande kurs i kundarbeten på gång, där alla studerande planerar och tillverkar produkter till någon utomstående kund. Passande ämne för mig, som själv gjort en hel del kundarbeten från tidigare. Det finns sist och slutligen en bunt småsaker att tänka på, allt från hur man bemöter kunder och planerar kundmötet, till hur man gör begripliga skisser, färgprover, prototyper och provningar.

Väldigt olika projekt på gång. En grupp gör scarfar till Raseborgs Zontor. En annan väver ljuddämpande textildekorationer till skolans mötesrum. Min mor får en måttbeställd matta till gästrummet medan några andra studerande faktiskt har e/s design – mitt företag – som kund, eftersom de ville sy klänningar. Tanken är att alla skall få inrikta sig på det de är mest intresserade av, men har utomstående kunder så att arbetet blir professionellt.

En del av klännings-projektet för e/s design går ut på att skapa ett eget abstrakt tygtryck. Lite samma idé som i Office tee. Och proverna på de handmålade trycken som de studerande gjort blev så vackra att jag bad om att få behålla ett av och rama in.  Ljuuuvligt! Även om detta inte är slutgiltiga trycket. Återkommer med det. Nu återstår bara att hitta en plats för tavlan här hemma. Vi behöver hundra kvadrat till.

Tack Linnea och Ida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s