elinsss.com 174 tekstiilipalvelu (1) elinsss.com 174 tekstiilipalvelu (2)Whoooop, nya tyger! Jag har inte riiiktigt på det klara om blommönstret är vacker eller förfärligt. Har själv svårt för blommor, men detta såg mer grafiskt ut i mina ögon och har tittat på detta flera gånger så köpte nu hem en rulle på tio meter. What say you? Detta är alltså ämnat till sommaren. Svart, stadig trikå är även nytt i lagret, vilket skall sys upp i form av Dixi dress redan nu.

Dessa, samt några andra tyger handlade jag från Tekstiilipalvelu igår, den mega-stora textil-tukkun uppe i Toijala. Eftersom utbudet tyger är så förfärligt dyrt här i Finland – och då syftar jag på tygbutiker – så såsade jag ihop en studieresa till Tekstiilipalvelu med textilklassen vid Axxell. Alltid smått kaotisk att ordna dylika studieresor (boka buss, fixa lunchpåsar, lägga budget, kolla med vårdnadshavare…), men helt klart värt besväret. Så igår morse hoppade vi in i en tilataxi och åkte hela 2,5 timmar upp till Toijala. Främst gick besöket ut på att hitta tyger till kundarbetena som de studerande har på gång, men även  klargöra hur det kan gå till att handla stora partier till grossistpris. Och det skadar ju inte att jag hittade en del till mig själv och mitt företag också.

 

3 reaktioner till “Studiebesök

  1. Tycker det var snyggt, stramt men ändå blommigt 🙂 låter superkul med tygresor – blir avundssjuk, Sveriges tygutbud är verkligen inte mycket att hänga i granen, dyyyyyrt och mest syntet.

    Gilla

    1. Men vad bra, då är jag åtminstone inte den enda som gillar 😀 Ni har samma situation i Sverige som här – sjukt dyrt att köpa tyg. Så jag synar alla tyg-grossister i landet som bäst haha. Helt klart värt det…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s