elinsss.com 170a origamiHello kaos i klassrummet. Vi påbörjade en kurs i 3-dimensionell komposition igår vid Axxell. En relativt kort och intensiv kurs som jag delar med en annan lärare. Tanken är att utveckla sin kreativitet, lära sig förstå tredimensionella former och tänka lite längre än skisser på papper.

Först ut på programmet var pappersvikning – origami. Vi vek några traditionella origami figurer, som exemeplvis stjärnan som jag gjort enmiljard av, och därefter arbetade de studerande gruppvis med origami konstverk format på docka. Kläder och smycken skall det bli. Alltså jestas vad roligt det är när man väl kommer igång! Rena rama hjärngymnastiken. Och befriande på något sätt. Avslappnande. Även om det hördes en del svordomar mellan varven då pappret gick i bitar haha. Blev själv into att vika ihop än det ena och än det andra. De studerande också. Vissa mycket flinkare i fingrarna än jag. Hade tappat stinget lite. Fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s