elinsss.com 166b es design dixie dres

Hjäääälp, helgerna rinner iväg som fort känns det som, då det blir mörkt ute redan klockan fyra! De få ljusa timmarna på dygnet idag tillbringade jag dessutom i studion framför symaskinerna – har inte satt min fot utanför huset – så kan inte påstå att jag är bussig på att utnyttja dagen. Men var så ivrig på att sy upp det jag konstruerade igår och som jag kallar Dixie dress – ett fodral i trikå. Inspirationen är hämtad från en klänning jag köpte från Lindex i fredags, samt min egen Office-tee. Lekte med skärningarna och kom fram till detta. Ja vi kan väl konstatera att jag är lite besatt av infällt läder.

elinsss.com 166 es design dixie dresDixie dress i trikå – prototyp 1

Konstruktionen och mönstret gjorde jag som alltid själv utgående från Proteko grundmönster och kan lyfta lite på hatten åt mig själv här som lyckades så pass bra på första försöket. Det är alltid lite knepigt att arbeta i trikå (elastiska tyger) då passformen inte beter sig likadant som vid stumma tyger. Dessutom har jag aldrig (!) konstruerat en reglanärm förut. Tänka sig. Det fina med reglanärmar är att axelsömen faller bort och det då inte spelar någon roll om man har smala eller breda axlar. Passar ändå. Att sy ihop denna gick dessutom på nolltid med overlockmaskinen.

Lite finslipas och provning på en icke-gravid vän så är denna kirrad. Som sådan passar den bra till höst/vinter men får försöka klura ut en liknande modell till sommaren som kan skickas till fabrik och produceras. Prototypen är så pass färdig att jag med mina tjockmage kan använda den själv. Fint så.

4 reaktioner till “Dixie dress jersey

  1. Men vilken fin. Finns det någon chans att få mönstret av dig till denna fina klänning? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s