10702018_813961131958607_1007449247554674414_n

Nåja. Nu ska jag göra en sista push för  den Nationella Klädbytardagen som arrangeras i Ekenäs inkommande lördag kl. 10-13. Jätte jätte nyttigt evenemang! Kläder ska bytas, och då vill jag påpeka att man själv bara droppar av sina kläder och får lappar som man sedan kan byta till sig andra kläder med. Du behöver alltså inte själv stå för byteshandeln. Utöver klädbytandet kommer Marthaförbundet att finnas på plats, modelinjen från Västra Nylands folkhögskola har ett finger med i spelet om jag förstått det rätt, Novia likaså, och Ekenäsmarthorna arrangerar en workshop.  Drop-in! så kom när ni vill. Själv babblar jag om kläder och kvalitet en halvtimma kl. 11.30 och Janine Smeds kompletterar med tankar kring ekonomi. Så har man inga kläder att byta funkar det fint att komma ändå.

Och varför ska du komma då? Kan erkänna att jag varit SJUKT värdelös på att delta i evenemang av olika slag. Snackade om det här med min mamma för några veckor sedan och vi kom fram till att det lixom inte passat till vår famils livsstil. Bodde på landet. Mitt ute i skogen. Om vårarna och somrarna åkte vi ut med segelbåten varje veckoslut (ljuvligt!) och om hösten och vintrarna grejade vi mest hemma på gården. Skidade på åkrarna. Byggde enorma pulkabackar. Tre ungar. En miljon småkusiner i samma lilla by. Fanns lixom inget behov av att gå på en massa tillställningar. Men nu när jag blir gammal och gaggig (höhhö) och lever ett tråkigare veckoslutsliv i stan – vilket alltså är  Karis centrum för mig – så finns det utrymme för evenemang. Och det ordnar ju så galet mycket nyttigt och roligt här i Raseborg! Så jag har skärpt till mig det senaste året och insett att även jag kan delta.

Så är du som jag inte van att gå på dylika tillställningar så är det aldrig för sent att börja. Därför tycker jag du ska dra med dig en kompis och pallra dig iväg till Klädbytardagen inkommande lördag. Vi byter inte endast till oss ”nya” kläder utan tar oss även en funderar över vår klädkonsumtion. Varför köper vi så mycket? Hur kan vi minska på det? Vad är egentligen kvalitet? Måste kvalitet vara snordyrt? Jag har en Ikea påse redo. Nu hoppas jag bara att min skrovliga hals blir bättre. Vi ses där!

Här (facebook) kan du läsa exakt hur det går till och vad man kan hämta med sig. Här har HBL skrivit om evenemanget.

 

2 reaktioner till “Sista pushen för Nationella Klädbytardagen

  1. Hahha, ja visst måste vi kunna skylla det på omgivande miljöfaktorer under vår uppväxt att vi är så dåliga på att delta i allt tjohejsan som ordnas överallt, har ju svårt att tro att det sitter i generna. Vet inte om jag direkt blivit bättre själv, men ett poäng åt mig i alla fall för klädbytardagen! Och den var ju verkligen välarrangerad och trevlig på alla sätt, så kanske man vågar sig utanför byn någon lördag igen nångång.

    Gilla

    1. Det var mammas teori åtminstone 😀 Mamma å pappahar ju själva blivit bättre på det! Ska försöka jag också. Brukar vara roligt om man väl lagar iväg sig…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s