elinsss.com 160 es design Foto: Emilia Nyberg

Vetnivad. Jag har ett mega-maffigt tillskärningsbord på gång. Ett sådan som går att fälla upp vid behov. Har målat och snickrat och lite småfix så är det klart. Det har alltid varit ett problem att klippa till tyger då jag saknat bordsyta. Ä-häääääntligen löser det sig. Återkommer.

Nya lösningar i studion ger genast inspiration att skapa. Under senaste besöket till Tekstiilipalvelu köpte jag hem några rullar chiffongtyg, av den enkla anledningen att jag gillar att drapera just sådana klänningar. Den gröna ovan var (OBSOBSOBS) den första chiffongklänning jag någonsin gjorde, under studierna vid Novia. Den är långt ifrån felfri (jestas, jag blir nästan generad av att se på den) men det är även den klänningen som genererat mest mail och kunder till mitt företag. Bra så. Vad som är ännu bättre är att jag blivit trettontusen gånger skickligare på att skapa just dessa klänningar.

Så min plan är nu att producera flera draperade långklänningar. Jag tänker jul och nyår. Jag tänker svart, ljusgrått och vinrött. Jag tänker draperat med snörning så att storleken kan anpassas. Hur låter det? Bara jag hittar tiden, så vore det ett kalas-roligt projekt. Nu när jag har yta att klippa till stora tyger.

4 reaktioner till “Chiffong på gång

    1. Haha deeeeet blir lite väldighet. Men hade varit fenomenalt juh!

      Gilla

  1. Alltså superfin är den 🙂 förstår verkligen att det genererat kunder 🙂 jag tänker att det skulle vara så fint med en vinröd till julfesten 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s