elinsss.com 157a

FREDAAAAAAAAG. Varje fredag tänker jag – skulle inte ha klarat en dag till. Idag var det dock jätte jätte sant. Jag behöver sova i sjuhundra år. Ingen aning hur jag lyckas så se pigg ut ovan. Men vi struntar i idag, och hoppar till förra torsdagen så jag hade sådant där ohyggligt flow på jobbet, slutade tidigt, var lycklig att fredagen var nära och fick ett otroooooooligt sug att unna mig något nytt. Får ibland sådant köpsug, på samma sätt som andra måste få karkki eller en kall Koff. Nåh, jag har egentligen inget jag behöver så istället för att sprätta pengar på dyra kläder eller prylar så jag gjorde som jag brukar göra, och svängde förbi loppiset som ligger intill jobbet. Resultatet ser ni ovan. Summa 7 euro. Och köpsuget var därmed stillat. Halleluja! Jag har som regel att det alltid är tillåtet att handla impulsivt på loppis, vad  som helst, så längre kvalitetskraven fortfarande uppfylls. Det lite kuliga här är att ”tunnare, kort höstjack” har stått på min mentala shopping-lista i cirkalisa hundra år. Och så hittar jag en perfekt på loppis – för sju euro! Det kallar jag lysande lösning på köpsuget.

Är man ingen loppisfantast har jag ett annat förslag då köpsuget anfaller, nämligen att köpa presenter till andra. Det förklarar varför jag ofta har födelsedagspresenter köpta ett halvår innan personen i fråga fyller år. Sparar både pengar och nerver. Prova det nästa gång. För jag är knappelunda den enda som drabbas av olidligt köpsug nu som då.

Att jag sedan har en hel låda i skrubben full med fina prylar redo att ges bort – jag vet bara inte till vem – är sedan till vippen på vrickat. Jag blir exakt som min mamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s