IMG_1852

Sitter med denna feta bok i famnen och skriver ihop material till kursen i Visuell marknadsföring och planering som inleds på jobbet (Axxell) nästa vecka. Bo Bergström har förövrigt skrivit många bra böcker inom ämnet. Alltid lär man sig något nytt. Och det är just det som är så kuligt med lärarjobbet, att  jag får syssla med allt från produktplanering till sömnad, tygtryck, färglära och nu visuell kommunikation. Mångsidigt. Alla datakurser öses överlag på mig eftersom jag verkar vara den enda som gillar att undervisa i det och dessutom behärskar CorelDRAW haha. Inget mig emot.

Funderade själv vilka alla medier vi kan använda oss av då vi försöker nå ut med våra produkter eller tjänster till kunderna. Det finns ju de klassiska – tidningsannons, webben, TV-reklam – men ett lite udda medium är nyhetsbrev. Ni vet, såna där som man kan prenumerera på och få via mailen. Tekstiilipalvelus och Filippa K:s nyhetsbrev hör till dem som jag själv får till mailen och oftast läser. Den senare är alltid vacker och estetisk, så även om jag inte köper deras produkter online  så inspirerar de mig. Tekstiilipalvelus läser jag med tanke på jobbet. Sedan har jag en hel hög med andra som jag inte ens orkar öppna. De lixom väller in för mycket och för ofta av dem.  Tycker ändå nyhetsbrev kan vara ett effektivt sätt att marknadsföra sin produkter, så länge man håller sig till sin målgrupp och låter bli att gå folk på nerverna med att skicka ut mail varannan dag. Tog reda på mer om hur man egentligen skapar nyhetsbrev och verkar vara förvånansvärt enkelt. Det erbjuds till och med färdiga mallar om man så önskar. Förmånligt också. Som tillägg till bloggen och hemsidan ska jag  helt klart ta och prova nyhetsbrev den dagen jag har produkter till försäljning (hoppeligen inom fyrtio år, snark).

Någon form av uppgift kring nyhetsbrev kommer därför att ingå i kursen i visuell kommunikation. Hur vet jag inte. Förslag? Ni kan ju hjälpa mig på traven med att berätta hur ni upplever nyhetsbrev? Läser ni dem? Hur många i månaden? Vilka? Varför? Varför inte?

elinsss.com 150b nyhetsbrev

Nyhetsbrev från Filippa K och Tekstiilipalvelu – den ena estetisk vacker, den andra informativ.

En reaktion till “Visuell kommunikation – nyhetsbrev

  1. Jag läser några nyhetsbrev, men tycker oftast det kommer för mycket av dem. Man orkar inte läsa alla. Tror det sku vara bättre att skicka ut färre brev och till rätt personer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s