ELINSSS.COM 146 Lidlelinsss.com 147b Lidl

När jag jomsar på om kläder och kvalitet påstår jag ofta att kvalitet kan hittas lite varstans, i olika prisklasser. Att skylla på att ”man inte har råd” att köpa kvalitet är i mina öron endast en ursäkt, ett bevis på lathet eller bristandande kunskap. Lär dig vad du ska leta efter, så hittar du kvalitet överallt.

Ni vet hur jag under åren jagat den perfekta t-skjortan. Provat än den ena modellen, än den andra.  Ofta brister det i tvätten då t-skjortan tappar formen. Men den gråa ovan som jag hittade i somras är helt klart nya favvisen hittills, i mjuk bomull med vackert fall, som ser exakt lika ny ut efter fjorton tvättar. Toppen och underbyxorna är av samma klass. Bomull med fantastisk passform. Fina färger  som inte missfärgas i tvätt. Och tackvare en klockren mängd lycra (elastiskt material) töjer undisarna så pass mycket att de passar mig även nu när jag är några kilo tyngre än vanligt (kan inte säga detsamma om alla diverse spetstrosor tyvärr. Ser ut som en uppstoppad prinskorv i dem). Låter bli att posera i trosorna, men ni snaijar grejen. Bra materialkombination. Bra passform. Tål tvätt. En extra bonus är Confidence In Textiles loggan som försäkrar att produkterna inte innehåller farliga kemikalier. Har köpt flera förpackningar som tvättats en miljard gånger och ser lika fina ut fortfarande. T-skjortan spanar jag efter konstant, ifall den modellen skulle ploppa upp i butiken igen.

Och där har vi den lilla yllärin. Butiken. Min favorit trosor och bas t-skjortor har jag nämligen köpt i matkedjan Lidl. Cirka fem euro för 5 par trosor, och t-skjortan kostade ungefär samma sak. Jag känner människor som inte sätter sin fot i den butiken av principsak (vilken princip är för mig lite oklart?). Min sambo är en av dessa med principer. Vad han inte vet är att hans tekniska träningsskjortor som jag köpt till honom – och som han älskar – är just härifrån moahahah. Själv handlar jag i Lidl regelbundet. Billigare och roligare är våra andra matbutiker. Blir ofta positivt överraskad.

Jag påstår inte att allt utbud i Lidl är fläckfritt. Man kan ju låta bli de där vita tyska korvarna eller tonfisken på burk som luktar kufiskt. Men min poäng är att kvalitet kan hittas på oväntade ställen för grymt bra priser. Kolla, känn efter och prova – fördomsfritt.

13 reaktioner till “Kvalitet på oväntade ställen

 1. Så sant så, har också hitttat bra grejer på Lidl, bland annat trosor. Och maten är fräsch och prisvärd. Heja Lidl!

  Gilla

 2. Ja precis! Jag handlar mycket i Lidl och har också hittat skjortor flera gånger där som jag gillar. Strumpor också både åt mig och Adde. Trosor hade jag faktiskt tänkt köpa där nu när de hade igen, men såklart glömt, damn.

  Gilla

 3. Lidl är nog helt super, köper ofta kläder och prylar där. Även mat naturligtvis. Varför skulle man inte handla där?

  Gilla

 4. haha vad skönt att någon håller med mig! Fyndar ofta jättefina och roliga saker där. Bland annat plastkärl (barnvänliga) som är jättesnygga! Har inte hittat lika fina plastkärl någon annanstans. Billiga var de ju också. Alltid roligt att handla i Lidl 🙂

  Gilla

 5. Jag hör till dem som inte handlar på lidl – men jag dömer heller inte dem gör det 🙂 Utan det är nog bara med tanke på den egna bakgrunden och min vilja att hålla både små och stora företag i landet på benen. ja, dessutom råkar ingen lidl vara på naturligt butiksbesöks avstånd . Men främst för att utbudet inhemskt producerade produkter är bredare i vissa andra butiker, jo i lidl finns också bra mycket inhemska produkter. För mig är det viktigt att stöda de inhemska producenterna genom att välja inhemska och lokala produkter, oberoende om det handlar om mjölk, wc-papper eller havreflingor. Jag vet också att det är svårt för småföretag inom primärnäringen att få sina produkter sålda till Lidl, medan nejdens stora prisma köper in med glädje. Men inte är jag heller alltid nöjd med de andra butikernas sortiment och agerande, måste ju vara mardrömmen för våra egna grönsaksproducenter, när k-kedjan säljer utländska grönsaker till struntpriser mitt i sommaren.
  – men ni får gärna också berätta varför jag borde handla på lidl 🙂

  Gilla

  1. du har helt rätt! jag stöder också gärna inhemskt (köper tex kött från min egen hemby). Tycker inte heller att man kan köpa hela sin markass från Lidl. Men i Karia råkar vi ha sån lyxig situation att Lidl, k-market och S-market ligger alla 20 meter från varan. aå jag brukar gå först till Lidl och sedan skarva i K-market. vissa saker finns helt enkelt inte i Lidl, som ekologiska bananer eller ekologisk mysli. Men alla har ju inte den lyxen att butikerna ligger fast i varandra. Om man bara vill handla nåt smått till veckoslutet kan jag rekommendera Lidl. De har stans bästa disk med färskt bröd, roliga prylar och billiga snittblommor 😉

   Gilla

 6. Jag här ju till gänget som helst inte närmar mig Lidl men det beror på att vi e gamla ovänner, butiken och jag. Det va den asigaste arbetsplats jag någonsin har haft och jag mår fysiskt illa än i denna dag när jag kliver in där! 😀 Däremot BORDE jag absolut handla där, vet ju nog att matkassen blir betydligt billigare. De hade dåligt med laktosfria produkter då under min karriär men vi snackar ju alltså 2007 så det ha kanske ändra… 😉 Ses på lördagen min kära!

  Gilla

  1. och jag förstå dig! har ju själv jobbat på ställlen som bakom kulisserna int varit så fräscha 😀 man får lite angst för stället när man vet sånt. Men sant som du säger så blir de nog sjukt myky billigare i Lidl. lika bra snask har dom ändå int 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s