elinsss.com 139 mönsterkonstruktion I slutet av veckan inledde vi kursen i mönsterkonstruktion för modelinjen vid Folkhögskolan här i Karis. Jag är fortfarande lite chockad att en sådan linje på den nivån startats upp här, i Karis. Så himla perfekt. Ännu mer perfekt att jag får vara involverad. Och till all lycka ser det ut som om linjen etablerar sig på bra. Möttes av 12 nya studeranden när jag rusade in på vippen till försenad på onsdag eftermiddag. Andra gången som jag drar denna kurs så materialet har jag redan kirrat. Ett evigt pillande med OH-transparanger då det saknasas dokumentkamera. Men det går bra ändå.

Började med Proteko kjol och byxa. I raser-tempo. Vi har endast 25 timmar på oss så försöker klämma med så mycket information och detaljer och konstruktioner på så få timmar som möjligt. Framstår säkert som lite småhysterisk då jag viftar med mina instruktioner och hoppar omkring i prototyper som inte ryms på mig längre. Glömmer bort att alla inte älskar dethär lika mycket som jag. Nåh. Den smällen tar jag. Så länge de studerande lär sig så mycket som möjligt.

Resten av kursen tar vi på våren. Och jag ser genuint fram emot det.

elinsss.com 139bMönsterkonstruktion i liten skala – Chino byxa –  överfört till OH.

En reaktion till “Mönsterkonstruktion vid VNF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s