elinsss.com 137a

Detdär hemmet ja. Nämnde tidigare att jag har hysterisk inredningsiver, och efter några om och men har vi ä-häntligen bytt ut läderfåtöljerna mot en mega-soffa. Sängen flög ut den också. Och den där båglampan som vi aldrig fick har banken betalat tillbaka åt oss, eftersom den var köpt på kredit (Tack Aktia!). Vad som återstått är städandet. Det har tagit mig flera århundraden (veckor) att få ordning på det kaos vi skapade under sommaren, då vi knappt var hemma alls. Bara kastade om innehåll i väskorna och stack vidare.

Egentligen råkar jag gilla att städa. I måttliga mängder. Men när fogarna i hela vardagsrummet är ingrodda i  lera (terrassfest, lerig gräsmatta, barfota gäster) och högen med jobb som borde göras är en kilometer, så är det inte så himla skojigt längre. Så när jag rev fram fogputsen ur skåpet så slog det mig att någon annan faktiskt skulle kunna hjälpa mig med det här. Mannen i huset inte ett alternativ tyvärr. Städhjälp. Tänk er, att komma hem från jobbet och huset är skinande rent. Euforiskt. Eller vore det konstigt? Har ni erfarenhet av sådant? Jag menar, man välkomnar elektriker och rörmokare till sitt hem. Fönstertvätt har blivit vanligare också.  Så varför inte någon som är proffs på att städa? Mega-städning en gång om året skulle passa vårt hushåll perfekt. Skura undan sommar-kaoset. Kostar ju inte mycket heller om man kollar exempelvis här. Vet inte vem man skall vända sig till i Raseborg dock? Skulle bespara en många rynkor och nerver.

Nåh, det blev ingen städhjälp den här gången. Kirrade saken själv med mycket möda och besvär. I väntan på nästa kaos. Även om vissa fogar i golvet fortfarande är bruna.

Nästa projekt hemma blir att sy gardiner till vår sju meter breda fönstervägg.

elinsss.com 137b

14 reaktioner till “Detdär med städning

  1. Lär behövas i nåt skede, så ja skriver gärna in den i telefon! Kanske hittar med att googla också. Ska prova. Tack!

   Gilla

 1. Ja dom där fogarna… förstår inte hur man skall kunna hålla dom rena. Om du har nåt bra tips så får du mer än gärna dela med dig! Nu tröstar jag mig med att eftersom det finns lite grått i kaklen så syns skiten inte lika bra! 😉

  Gilla

  1. Ja herregud, man får skrubba i all evighet. Fogputs och skurborste har funkat helt bra! Men man måste skrubba en fog åt gången . Svinjobbigt. Fogskyddet har också hjälpt en del. Men nepp tyvärr, har inga snabba å smarta lösningar 😌 Så säger det samma, om du kommer på nåt bra. Meddela mig!

   Gilla

 2. Så fin soffa ni har, sjukt stor ☺️ vi hade städhjälp ibland i norge, så jäkla skönt. Och nu har vi alltid någon att städa hemma hos oss före vi kommer tillbaka från sommarsemestern. Rekommenderar!

  Gilla

  1. Smart. Ska ta å prova i nåt skede när man inte själv orkar. Sku va så skööönt att låta någon annan fixa det ibland.

   Gilla

    1. haha ja men då ska ni slå till. Finns att köpa i hur många delar man vill. Olika tyger. Skönt att ligga i. Vi har gillat den i alla fall 🙂

     Gilla

 3. Micaela Bollström har egen städfirma, Rent MB i Karis! Mina föräldrar använder hennes städtjänst regelbundet och är nöjda. Hon finns iaf på FB under det firmanamnet. Grattis till kommande tillökning förresten, önskar er all lycka! 🙂

  Gilla

 4. Hej 🙂

  Mitt företag kommer snart lansera våra senaste eleganta modeprodukter och göra en exklusiv förlansering till större bloggare och kändisar.

  Eftersom du bloggar om mode och har en cool stil som passar vårt varumärke får du gärna välja ut en modell och färg som du vill gillar.

  Maila mig om det hade varit intressant så kan jag berätta mer och skicka bild på våra produkter

  Ha en bra dag! 😉

  Carl

  Gilla

  1. Hej Carl!
   Jamen vad roligt, jättegärna! Jag mailar dig.
   /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s