elinsss.jpg 132c fiskars

Studiebesök. Det hade vi på agendan idag med nya artesanstuderandena. Närmare bestämt till Fiskars Bruk. Sicken mysigt ställe detdär Fiskars. Och viktigt för oss som studerar och utövar hantverk. Hittade intressanta typer som jobbar med 100% finska produkter. Där har man att lära av… Till och med huvudutställningen var begriplig för mig denna gång. Mitt intellekt kan antagligen ifrågasättas, då jag ibland upplever dylika utställningar som lite sinnessjuka. Men kunde uppskatta det som ställdes ut denna gång. Vackra ting. Till favoriterna hörde de kreativa ”Chill-out” vinflaskorna. Eller Camilla Mobergs glasinstallation.

elinsss.jpg 132b fiskarselinsss.jpg 132d fiskars3D tillverkade dockorna av Kim Simonsson var även fantastiska, speciellt de som hade misslyckats i 3D-printern och fått affro-frilla.

Utöver utställningen så finns det ju mängder av fina produkter att köpa i de små butikerna.  Men samtidigt upplever jag att det finns några lyckor i utbudet. Exempelvis kläder. En hel del linneplagg för … vad ska vi kalla dem …. ”mogna” damer. Men vart är det moderna och unga utseendet? Som 26-åring skulle jag gärna köpa linnekläder eller andra naturmaterial  men vill ju inte se ut som 40+ än. Det där att se äldre ut är inget jag behöver sträva efter. Kollegerna gissade på 34 då vi snackade ålder. HAHA.  Scarfar och schalar är annat som jag upplever att är lättsålt, men fanns snålt av. Likaså tygkassar och vackra dynöverdrag av olika slag, eller förvaringspåsar. Funkar alltid. Kanske jag kan fylla den där luckan någon gång sen om sjuhundra år när jag har tid…

Tid och energi skulle jag gärna byta till mig just nu. Men jag kommer igen. Sakta men säkert.

elinsss.jpg 132 fiskars Kom själv hem från Fiskars med en SOS påse, tillverkad av min förra kollega Annika vilket ju gör det hela mycket roligare. Ska värma upp den i mikron, smälla den på axlarna och smutta på en kopp kaffe i soffan. Och äta isglass ja. Aahhh…

 

En reaktion till “Fiskars Bruk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s