elinsss.jpg 131a

Redan en vecka har jag varit på jobb och planerat och ståheijat men idag var första dagen med undervisning för eleverna. Så jag drog på mig en sån där lärarig outfit (yep, sådana existerar för mig) och svettades igenom sex timmar skissteknik. Alltså GAAAH jag dör av värmen. Men i övrigt börjar läget vara under kontroll. Jätte jätte tidskrävande att planer ihop kurser som man aldrig hållit förr. Speciellt då vi inte har några undervisningsböcker utan trollar ihop allt material själva på basen av en liten kursbeskrivning. Min förståelse för lärarnas ansvar har växt något abnormt det senaste året, samtidigt som det är självklart att man som elev skall kunna kräva planerade lektioner och strukturerat kursupplägg. Inget snack om saken. Och det ger ju resultat i slutänden. Jag vill och jag försöker och jobbar brallan av mig.

Imorgon kör vi igång med tygtryck.

7 reaktioner till “Första

 1. Huhu Elin, förstår dig verkligen nu, tycker jag just kom hem från jobbet och nu måste jag igen släpa fram allt material och kolla vad vi ska göra imorgon… 😀 Hoppas det blir lite smidigare om några veckor!!

  Gilla

  1. Voi jestas i can i feel u. E i samma situation. Men de blir nog bättre! Alltid en massa planering i början innan det löper. Idealet e om man sku göra samma sak två år i rad, så upprepar sig innehållet åtminstone 😃 men om de blir av vet man ju int.. Kämpa!!

   Gilla

 2. Hej, eftersom du inte tar emot beställningsarbeten undrar jag om du har elever som kunde vara intresserade av att göra det? Jag vet ju inte alls hur ni arbetar eller hur långt de kommit i sin kompetens.

  Gilla

  1. Hejsan! Ja inte vore det en omöjlighet inte. Som du säger så är alla dock på väldigt olika nivå. Vissa har trots ett par år i skolan aldrig sytt tex en klänning, vilket beror på att utbildningen är inriktad på hantverk., inte nödvändigtvis kläder . Som bäst har vi endast nya eleverna i huset. De övriga är på praktik eller har andra ämnen. Men ska höra mig för senare om någon av de äldre studerande vågar ta emot något. Kundarbete hör ju till utbildningen, men då brukar det inte vara fråga om så krävande arbeten… Återkommer!

   Gilla

  1. Haha jaa vet du jag tvingar elcerna att jobba häcken av sig 😉 haha näää men det är roligt och nyttigt. Hoppas din IA löper bra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s