es design 002Några halvtaskiga telefonbilder på Mad men Dress och Office Tee

IDAG börjar mitt riktiga sommarlov, efter en fyra veckors intensiv arbetsperiod med mitt företag E/S Design. Halleluja!

Vinkade min mega-duktiga praktikant farväl på fredag, efter en burgare i Serendipity såklart, och plockade undan i arbetsrummet. Innan dess hade vi sista provningen av de modeller vi jobbat med under veckorna och det ser riktigt grymt ut i mina ögon! En svart klänning som vi kallar Mad Men dress (skall sys upp i fler färger), samt en boxig t-skjorta – Office Tee – hänger nu redo, graderade i olika storlekar och uppsydda i några exemplar. Fokusen ligger på kvalitet, material och passform medan modellerna i sig är enkla och praktiska. Splitt Top och Office Top ska ännu sys upp. Därefter provas på ER kära medmänniskor, och sedan produceras i flera upplagor i fabrik. Paketet med mönster, material och detaljer för produktion är så gott som klart.

Det har varit galet inspirerande veckor. Ibland blir jag tokig på mig själv och kommer ingen vart. Däremellan älskar jag det jag gör och skulle kunna hålla på i all evighet. Därför är det viktigt att ta en definitiv semester där jag inte får jobba i studion. Lär bli en dag eller två bara. Nästa projekt blir att ordna en organiserad provning, fotografera och kontakta eventuella producenter i Finland och Estland. Icke fega ur. Piste.

Ett stort TACK till Ida som hjälpt mig med allt från mönsterkonstruktion till materialanskaffning och sömnad. För att inte tala om sällskap.

8 reaktioner till “Semester på riktigt

 1. Mode hör inte till mina kunskapsområden. Men förbanne va snygga kläder du gör! Keep up the good work./ jonna

  Gilla

  1. tack Jonna, vad roligt att höra! Och vetdu jag måste medge att mode inte hör till mina största intressen heller. Jag är intresserad av klädkonstruktion, men mode är en helt annan femma. Trevligt bara om folk gillar mina kläder ändå 🙂 /Elin

   Gilla

 2. Tack själv för dessa veckor! För allt du lärt mig, den uppmuntran du gett och det förtroende du visat! Jag har verkligen lärt mig massor!
  Och nu har jag köpt min egna lilla skissbok som ja kan börja fylla 😉
  Ser fram emot fortsättning på hösten 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s