elinsss.com 104Gliiiider omkring hemma med favorit shorts, slappa t-skjortor och håret på ända. Äter mega-sallader och pimplar vatten från vinglas bara för att jag att det smakar så mycket godare så. ALLTSÅ HUR KAN LIVET VARA SÅ SKÖNT då man tilldelas några lediga dagar. Mår som en kung. Och jag är nära till lyckliga lipen då jag konstatera att min sommar kommer att se ut såhär – några dagar ledigt, några dagar jobb. Som en delikat Candy King påse. Våra grannar kommer tro att jag utvecklat en stabil alkoholism.

Nästa vecka kör studierna i vuxenpedagogik igång vid öppna universitetet i Hangö. Nu när mitt lärarvikariat förlängts till ett helt år så är det skäl att skaffa mer kött på benen, eventuellt vidareutbilda mig till yrkeslärare vilket är förvånansvärt lätt då jag har en yrkeshögskoleexamen i baggaget. Pedagogiken är ett steg på vägen. Ser fram emot att proppa skallen full med kunskap som kommer till nytta redan i höst.

Veckan efter har jag igen några lediga dagar innan jag får sällskap i studion av en praktikant. Yep. En galet duktig elev från Axxell kommer att göra en del av  sin praktik vid mitt företag E/S Design. Kunde inte säga nej då det gick så mega-bra förra gången. Detta betyder fyra veckor heltidsarbete med mitt företag. Amen säger jag till det. Har dessutom stått på mig och inte tagit emot ett endast ett beställningsarbete över sommaren. Medvetet. För nu är det slut på ursäkter. Denna sommar koncentrerar jag mig till hundra procent på det jag vill göra – en egen kollektion som kan produceras och säljas i butik. Beställer etiketter, googlar material och planerar försäljningsalternativ som bäst. Gu-huuud jag blir skraj bara av att skriva det.

Däremellan kommer jag att gå på alla varendaste roliga evenemang som ordnas, sippa på Sommersby cider i Alban med vänner så ofta jag bara kan. Ligga raklång på vår terrass, alternativt bryggan vid stugan. Njuta av en sådan sommar som jag kanske aldrig kommer att få uppleva igen.
Det viktiga denna sommar blir att skilja på jobb och fritid. Har en tendens att såsa ihop dessa två och jobba helatiden, varje dag. Eller ännu värre – ha dåligt samvete om jag inte jobbar nonstop. Hyi. Lärarjobbet är enklare att lägga åt sidan men firmajobbet kan lätt smeta ut sig över alla dygnets timmar. Den angsten vill jag undvika så har faktiskt planerat in mina lediga dagar som jag inte får jobba med varken företaget eller lärarjobbet eller nåt annat.

Just nu har jag en av dedär lediga dagarna. Ute på stugan i stekig sol. Mystiskt hur vädret alltid är så mycket bättre här än på fastlandet. Och nej, lektyren är kanske inte av det vanligaste slaget , men jag vill vara förbereds på måndag.

Blir en lysande sommar.

 

2 reaktioner till “Sommarplaner

  1. Hej!

    Några frågor om det där med yrkeslärare. Räcker det att bara gå pedagogiken om man redan är utbildad inom området på yrkeshögskola nivå? Finns det någon sida var det finns info om vad som krävs för att sedan räknas till behörig lärare? Eller kanske någon man kan ta kontakt med? Jag har funnit det otroligt svårt att hitta info om vad som krävs och dels var man kan gå dessa kurser, t.ex pedagogiken. Skulle vara skönt att kunna gå på sommaren men den möjligheten finns tyvärr inte 😦 Jag önskar dig en skön sommar )

    Gilla

    1. Hejsan! jag håller med dig. knepigt att hitta info. Ska skriva ett separat inlägg om detta, så kika in senare i veckan! / Elin

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s