elinsss.com 99j vision elinsss.com 99k visionTillbaka hemma efter en fantaaaaaaastisk semester i Malaga. Alltså jestas. Kan inte med ord beskriva hur härliga dagarna var därnere. Ändå riktigt okay att vara tillbax på jobbet. Undervisningstimmarna är över för det här läsåret, men inledde istället veckan med strategidag tillsammans med hela Axxells personal. 4oo pers som tillsammans jobbar på att utveckla och förbättra hela organisationen. Mia Törnblom från Stockholm var även inbjuden som gästföreläsare och höll en så inspirerande och rolig föreläsning om självkänsla att jag höll på trilla av stolen, både av skratt och aha-upplevelser. En härlig röra av humor,  konkret fakta och intressanta teorier. Vilken kvinna. Man (jag) borde lyssna på en Mia minst ett par gånger om året, för att ”påminna mig om det jag redan vet”, som Mia uttryckte det. Sanning.

Skulle våga påstå att mina egen självkänsla är hyfsad. Efter 26 år vet jag vem jag är. Vad jag tycker om. Hur jag funkar. Men ändå har jag en tendens att pressa mig själv, nästan till bristingsgränsen ibland. Fel och misstag jag gjort tvinnar på repeat i huvudet medan jag glömmer att belöna då jag gjort nåt lysande. Kräver mycket av mig själv och har även väldigt svårt att ta till mig positiv feedback eller komplimanger. Den vanligaste komplimangen jag får gäller mitt hår. Och ja, kalufsen lyckades på nåt vänster uppmärksammas även av Mia i föreläsningen haha. En så enkel sak. Men ändå så kontrar jag ofta med något negativt. Ja men faaan mitt hår är alltid så trassligt och torrt och svårt att hantera och jag har inte hunnit fixa det idag och färgen är lite blaskig och bla bla bla. Snackar sönder komplimangen istället för att tacka. Alltid det där men. Ska bli bättre på att assa och dissa, igen Mias ord. Tanka mig full på positiva tankar, kommentarer och händelser. Se med perspektivet på negativa händelser och misstag. Och fortsätta reflektera. Det är jag bussig på. Objektivt konstatera vad som gått bra eller dåligt och ständigt vilja utveckla och förbättra, utan att fastna i sin egen eller andras kritik. Ååååh jag skulle vilja återge hela föreläsningen ordagrant men det är omöjligt. Väldigt väldigt inspirerande. Så tack Mia. Och roligt att du tyckte om mitt hår. PUNKT (inga men).

Ska köpa hennes böcker. Allihop.

Hittade ett litet klipp ur en av hennes föreläsningar. Så härlig.

 

2 reaktioner till “Inspirationsdos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s