EU-val idag, och jag får skamset medge att jag inte vet ett jota. Med risk för att reta gallfeber på folk så måste jag medge att politik inte är något jag begriper mig på. Samtidigt inser jag ju att det är viktigt.

Jag ser på politik som matlagning. Jag är inte ett dugg intresserad hur maten tillreds. Vilka ingredienser som skall i när. Hur. Vilka temperaturer och kombinationer som lämpar sig bäst. Noll intresse. Därför låter jag någon annan sköta kockandet (Johan). Men jag kommer gärna med önskamål vad som skall serveras. Äter väldigt gärna upp maten också. Och har åsikter om slutresultatet. På samma sätt tänker jag ingör EU-valet. Lägg mig i, eftersom slutresultatet intresserar mig.

Nu är det så att jag inte känner kockarna personligen. Ärligt sagt så väljer jag namn på måfå när jag väl står där i burken och skall skriva nåt på röstsedeln. Men det är okay för mig. Jag utgår istället från partier. Min röst går till det parti jag kan relatera mest till. Och då är det SFP som bjussar på den bästa rätten om ni frågar mig.

Så visst tänker jag pallra mig iväg och rösta jag också, på någon SFP:are med snärttigt namn. Så att slutgiltiga soppan i Europaparlamentet har en chans att bli vettig.

Rösta först. Sen sola. Bra plan.

SavedPicture-201452512201.jpg SavedPicture-2014525121242.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s