elinsss.com 96 TIKAUDet finns så mycket fint som man inte är medveten om – förrän en av ens bästisar byter jobb. Yep. Min vän Karoliina jobbar nuförtiden för finländska företaget TIKAU. Var och moikkade i deras fysiska butik i Helsingfors senast jag befann mig i staden och jestasjäklar, jag blev helt hullu av allt fint.

Företaget kombinerar skandinavisk design med hantverk i Indien och de flesta av TIKAUS egna produkterna har en vacker baktanke – att främja hantverkartraditioner och förse behövande i Indien med arbete. Som exempel kan nämnas banankorgar vävda av arbetslösa kvinnor i en liten by i Indien. De gör hela processen själva, från att plocka fibrer från bananplantor, göra tråd av dem och väva ihop till korgar. Eller handvävda mattor gjorda med en knyt-teknik som håller på dö ut, helt och hållet av återanvänd plast. Galet imponerande. TIKAU sköter sedan om avhämtning av produkterna och kan på så sätt garantera att allt går rätt till och att arbetarna får lön för arbetet.

Och det är inte bara tanken som är vacker, utan även produkterna. UV-skyddade mattorna av plast och banankorgarna skulle gärna få flytta in hos mig. Eller filtarna och scarfarna i perfekt färgskala. Mmmmmm.  Becoming Jewelry smyckena som jag pratar om tidigare kan även köpas här.

Kanske jag själv skulle sälja mina produkter i TIKAUS butik någon dag? Vem vet. Vore drömmen.

Måste iallafall tillbaka dit i nåt skede. Högbergsgatan 9 i Helsingfors, nära Designmuseet. I butiken ordnades dessutom en bloggträff idag, men jag hade själv inte möjlighet att gå. Äsch. Nästa gång…

elinsss.com 96a TIKAU

Min kamera har fått smuts i linsen och fokuserar dåligt, men ett par bilder blev åtminstone någorlunda. 

 

2 reaktioner till “TIKAU

    1. Jaa tack ska du. Återkommer definitivt! Då men siktet på en matta eller korg 😉 Älskade utbudet!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s