elinsss.com 87c linne t-shirt Dendär t-shirten ja. I ren panik sydde jag ihop en linne t-skjorta inför vernissagen i VNF. Enkel modell, aningen oversize. Inga konstigheter. Som dekorativ panel mitt fram har jag använt gammalt tyg från trycksalarna i Novia, då dukarna på borden byts ut. GRYMT vackra spontana tryck. Har några fina bitar kvar.

Vad gäller t-shirten så är modellen inte något extra. Försöker utveckla en bra bas som sedan kan ändras till fler modeller. Att hitta liknande t-shirts i butik är så gott som omöjligt för mig då jag har breda axlar. Löste problemet här genom att lägga en öljett i ryggen med en liten rosett där man själv kan lösa på passformen om så önskas. Finns inget värre är en blus som är aaaningen för tight.

Och detta är det första plagget någonsin jag syr i linne. Tant-tyget. Men jestas vad jag börjat uppskatta det materialet. Märker att jag påverkas av allt hantverkar-tänkande på jobbet.  Och som pricken på i:et sydde jag fast en av mina nya etiketter i nacken. Så mycket kuligare.

 

12 reaktioner till “Bas T-shirt i linne

  1. Elin, du skrev en gång om hur du packade ner kläder. Jag och Jonas skall ju flytta över sommaren och kommer ha mycke kläder i ett förråd och funderar om du har nå råd som man bör tänka på då man packar ner kläderna:)?

    Gilla

    1. tack vad roligt att höra. Ska producera mer under sommaren. Din blogg är förresten ljuvlig! Skrållade runt en go stund nyss..

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s