elinsss.com 86 designmuseet

En sån dag. Tänk att jag får dalla omkring på Designmuseet som arbete. Sicket roligt jobb jag har. Var alltså på studieresa till Helsingfors idag. Det finns mega-många fina ställen att gå till (Ateneum, Artek, Nationalmuseet, Taidemuseo, Kiasma, Sinebrychoff…), men på grund av tidsbristen föll valet på Designmuseet och Designforum. Gick igenom Finks Form utställningen tillsammans med en guid som berättade om vår inhemska design från 1800-talet framåt.

På övre våningen ställde danska designer Henrik Visbskov ut både kläder och installationer. En väldigt väldigt mystisk man. Ja det är bröst som dekorationer. Hans första kollektion inspirerades av grisar och feta människor. Det säger en del. Men intressant.

Väldigt lärorikt alltihop. Är sämst i världen på att memorera namn och årtal men suuuuger i mig så mycket info det bara går. Och som vanligt blir jag hullu-inspirerad. Visst hann jag via Eurogankas för att frossa tyger också. Och köpa ett par skor i stan. Jävlar. Får icke köpa mer skor. Nånsin.

elinsss.com 86a designmuseetHenrik Vibskov – Designmuseet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s