elinsss.com 76 Ikea pax klädskåpDet är flera som har frågat varifrån vi skaffat våra klädskåp i tamburen, och det korta svaret är Ikea. Serien heter Pax och finns i enmiljard versioner. Så både tamburskåpen och klädskåpen i sovrummet är av den serien hemma hos oss. Snyggt, pratiskt och till vettigt pris. Vi undersökte andra alternativ men Ikea hade de snyggaste lösningarna enligt oss. Dessutom har de ett fenomenalt dataprogram där du själv kan plocka ihop både skåp, dörrar och inredningen och på så sätt är det väldigt lätt att visualisera helheten. Johan ville exempelvis ha en helt annan inredning i sitt skåp än jag. Nemas problemas. Båda klickade i antalet hyllor, lådor och stänger och så spottade datorn ut varifrån vi hämtar allt i Ikeas lager. Suveränt. Går även att göra i butikerna.

På tal om klädskåp så plockade jag fram lådan med sommarkläder idag. Halleluja! Det är något som jag gjort ända sedan jag flyttade hemifrån för X antal år sedan, alltså att plocka bort sommarkläderna på hösten och ta fram dem igen på våren. Samma sak med vinerkläderna. Man får ju så mycket per plats i klädskåpet men främst känns det som rena rama julafton då man river fram lådorna igen och fyndar bland sina egna kläder. Hittar alltid något plagg som jag helt glömt bort, så även idag.  Vi kan kalla det ekonomiskt shoppande.

Andra sätt att hålla ordning i klädskåpet och förvara kläderna vettigt är att hänga upp så mycket som möjligt. Skonar kläderna samtidigt som man hittar lättare i skåpet. Där har vi nyckel till bra stil enligt mig – att hitta rätt bland sina kläder och kombinera vettigt. Ska analysera sönder detta i ett senare inlägg. Själv använder jag endast klädhängare från tvätteriet eftersom de tar mycket mindre plats och är väldigt lätta. Attans praktiska. Och så har vi sanningen varför mitt klädskåp alltid är så hysteriskt organiserat – klädstolen. Yep. Mitt absolut finaste loppisfynd är allt som oftast dränkt i kläder. Jag har inte nerver att vika varje dag och kastar då kläderna på stolen, men tömmer den sedan en gång i veckan och skåpet hålls därmed välorganiserat. Funkar.

elinsss.com 75

 

3 reaktioner till “Klädförvaring

    1. jag har inte hittat dem till salu i butik någonstans, men gick faktiskt till tvätteriet och frågade. Fick en kass därifrån 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s