elinsss.com 61a KarnaluksLåt mig presentera hantverkarnas och sömmerskornas Mekka – Karnaluks i Tallin. I mitt knappa 26-åriga liv har jag aldrig sett något liknande. Tiotals hyllor fulla… med bara dragkedjor! Lika många hyllor, garn, trådar, kantband… Det tog lixom aldrig slut. Gjorde alltså studiebesök till  Estland igår, en busslast full med artesan/textil studeranden från Axxell. Jättejätte lyckad resa. Tidig start, sen hemkomst. Men hann därför även hänga några timmar på stan och handla annat än tyger, trådar och knappar. Suckade högt av längtan efter en Karen Millen klänning – SOM jag älskar det märket – men avstod. Inte sådär jätte ofta man har tillfälle att bära power coctailklänningar. Surt. Trots det är det exakt sådana jag vill inrikta mig på att designa och sy. Klassiskt. Feminint. Enkelt. Intressanta tygval och klockren passform. I sommar…

Nåh. Själv kom jag hem med några plastkassar fulla med både sömnadstillbehör och ett par våriga plagg från Zara. Vet redan att jag kommer åka snar igen, med mamma och syster i släptåg. De kommer att vara lika betuttade i Karnaluks butiken som jag. Visst tusan är Tallin fint.

6 reaktioner till “Karnaluks

 1. Oj, Karnaluks! Har hört många prisa stället men har ännu inte besökt det själv. Var det långt dit från centrum i Tallinn? Visst är det i något ”industriområde” eller liknande?

  Gilla

  1. jaa det var en guldgruva! på gångavstånd från centrum. Så inga problem att ta sig dit. Du får ta å komma med när jag åker med mamma och Sara (dom vet alltså int om att dom måste med mig i nåt skede) 😀 Tror du skulle gilla stället!

   Gilla

   1. Joo, det sku vara roligt! Jag tror inte att dom är så svårövertalade 😉 Kiva om det är så nära, hade helt fått för mig att man måste ta buss/taxi dit ut.

    Gilla

 2. karnalux skickar ju till Finland också kostar 10€ fungerar jätte bra om man söker nåt speciellt tex broderi eller garn som de inte råkar ha i butiken sen finns det ju i samma hus som karnalux men nedrevåningen och ingång från andra hållet en jätte tygbutik också har inte hunnit ta mej in dit men antar den kan vara värt ett besök

  Gilla

  1. Det har du rätt i, hittade deras webbsida. Men det var en så huisigt upplevelse att gå omkring i butiken att jag nog kommer att åka över nångång snart igen 😀 handlade så länge att jag aldrig hann spana in tygbutikerna intill, men jo det finns hela tre tygbutiker i samma kvarter! inte illa alls…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s