elinsss.com 54 dopklänningSom sagt så hade jag en några veckor gammal liten tös på besök för ett par dagar sedan och tog emot ett beställningsarbete i form av en dopklänning. Blir intressant, speciellt då vi ska återanvända material från mammans brudklänning. Fin ide´. Jag har ju som vana att alltid konstruera mina egna mönster till alla plagg med Proteko grundmönster som bas. Men då jag inte jobbat med barnkläder tidigare så besparar jag mig mycket tid och nerver denna gång genom att kopiera ett färdigt mönster från en sömnadstidning, och gör eventuella ändringar där istället.  Förvandlar gräddbakelse-mönstret till lantligt vackert.

Påbörjade en snabb proto i bomullstyg genast samma dag och avslutade den ikväll. Alltså åh så bedårande. Trots att det bara är fråga om en proto. Storlek 62. Slutgiltiga modellen kommer att se lite annorlunda ut men i detta skede kollar vi så lill-tjejen inte drunknar i allt tyg. Blir fint. Och visst kan man undra om jag känner någon form av bitterhet med tanke på … allt. Men nej. Jag känner ingen bitterhet överhuvudtaget. Ingen ilska. Avundsjuka. Söker inga svar eller lösningar som inte finns. Men visst längtar jag. Kanske därför detta lilla projekt känns nära hjärtat för mig.

elinsss.com 54c dopklänning

 

 

6 reaktioner till “Nära hjärtat

 1. Hej!

  Har sökt runt på nätet ”sy egen dopklänning” och kom in på din blogg! Vilken fantastiskt fin klänning du gjort 🙂
  Tänkte fråga dig om det är svårt? Nu verkar du va en fena på det här men för mig som tycker det är kul att sy men inte är någon expert. Tar det lång tid? Min dotter ska döpas den 13 sep 🙂

  Mvh
  Carla

  Gilla

  1. Hejsan! Vad roligt att du hittade hit. Njaa jag skulle inte påstå att det är så svårt att sy dopklänning. Tog några timmar för mig att få ihop den ovan. Jag rekommendera att du letar fram något färdigt mönster från tex en Burda tidning och syr en test på den klänningen i billigt material (vilket jag alltså gjort ovan). När man väl privat går det snabbt att sy en riktig version i dyrare tyg, samt göra eventuella ändringar. Prova! Tror att du kommer lyckas riktigtbra 😊
   /elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s