Inledde ytterligare en ny kurs vid Axxell idag – portfolio. En kurs jag tog emot trots att det inte var planerat så. Jag är ju ingen portfolioexpert, men en och annan har det blivit under åren och baskunskapen behärskar jag. Layout, typografi, disposition, bildkomposition… Snopet nog är min senaste portfolio ändå inte uppdaterad på ett tag (fyyy) så jag lovade faktiskt mig själv och eleverna  att presentera någon form av uppdaterad portfolio då kursen är slut. Hjälp. Lär bli jobbigt. Man ska akta vad man lovar haha. 

Nåväl, åtta timmar teori som inledning uppdelat på två dagar. Därefter eget arbete. Inte så himla kuligt upplägg men då tidtabellen är tight är vi tvungna att göra det så. Stod med andra ord och babblade så gott som nonstop i fyra timmar i morse. För både bekanta och obekanta människor. Unga och vuxna. 24 stycken mer eller mindre intresserade ögonpar på mig. Det är först nu, efteråt, som det slog mig att jag  a l d r i g  skulle ha satt mig i en sådan situation för några år sedan.

Jag utmanar och överraskar mig själv dagligen, utan att jag ens vet om det.
Gör ni det? Medvetet eller undermedvetet?
elinsss.com 49b

Att jag sedan valde att göra detta i ”pyjamasskjorta” kan man ju ifrågasätta. Min nya prickiga favorit från Monki – 100 % viskos – som inhandlades under senaste Helsingforsbesöket. Megahärlig. Och ej pyjamas. Likaså bruna nyckelremmen som hänger runt halsen (Carlings -70%). Äkta läder. Och vi kan ju lugnt konstatera att den nyckeln öppnar mycket fler dörrar än bara de fysiska i skolan…

5 reaktioner till “Att utmana sig själv

 1. Det är viktigt att utmana sig själv. Jag har blivit bättre på det och nästan beroende av den där kicken då man i backspegeln sedan kan konstatera att man klarade av det.

  Gilla

  1. Så sant! Det är lätt att man bara går den ”bekväma vägen” och avstår från sådant som känns jobbigt, främmande eller utmanande. Man borde säga JA till mera sånt. Det leder oftast till något gott.

   Gilla

 2. Tänkte bara tacka för en superbra blogg. Hittade hit för några veckor och gillar speciellt mycket inläggen om sömnad och klädvård. Jag är själv en klasslärare som har specialiserat mig inom textilslöjd. Sedan jag började läsa din blogg har jag fått för mig att jag behöver införskaffa en ny symaskin (har en billig skrothög som inte duger till något). Sydde massor tidigare, men det har tyvärr fallit bort mer och mer. Tack för inspirationen!

  Gilla

  1. Men tack, vad gla´jag bli! Att inspirera andra är det finaste komplimangen jag kan få. Tycker du definitivt ska införskaffa en nyare symaskin. Man vet aldrig när ivern slår till 😉
   /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s