elinsss.com 37 draperingskursÅtta timmar draperingskurs idag. Det är en utmaning det. Att hålla nerverna i styr vill säga, för drapering är inte det lättaste. Speciellt inte idag, då vi jobbet men att överföra draperingarna till pappersmönster.

Varför göra mönsterkonstruktion på en drapering? Jo, mönster på plagg är en förutsättning för att producera i fabrik. Har du inget mönster på ditt plagg kan visserligen de flesta klädfabriker fixa ett åt dig, men det kostar skjortan och resultatet blir inte alltid som man tänkt sig. Bättre att fixa det själv. Ett mönster i papper går även att gradera till större eller mindre storlekar. Och så kan mönstret även finslipas och justeras och resultatet då man syr upp plagget pånytt blir då perfekt.

Att sånt. Draperingarna på docka bli attans fina. Det knepiga är när man ska ta isär sin drapering, breda ut den platt över bordet, överföra den till papper och sedan förstå hur man ska få ihop det hela igen. Men det går. Tåååålamod.

En bra presentation av denna metod finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s