elinsss.com 30aFörträfflig dag. Grejat på en hel del hemma i arbetsrummet (klänningen börjar ta form) och på eftermiddagen mötte jag upp Nina för att fota några pics till artikeln jag berättade om. Snackade ytterligare lite material och kvalitet i kläder och lusläste tvättlappar. Jag upprepar – att shoppa kvalitet handlar inte alltid om pengar. Så länge man känner till några enkla grejer kan man hitta guldkorn även till budgetpris. Ska bli mer om detta.

Klädde mig efter tillfälle också och tog på mig en av mina favorit jeansskjortor med över 3 år på nacken. Fortfarande i lysande skick. Denna är nämligen gjord i ett material som kallas Lyocell. Fibern som även kallas för tencell är ett naturmaterial framställt på konstgjord väg, en relativt ny uppfinning, och är därför väldigt hållbar. Tillverkningsmetoderna är även miljövänligare jämfört med tillverkning av exempelvis viskos och modal (som också är naturfiber framställda på konstgjord väg) och lyocell kallas därför för en miljövänlig textil. Se on kiva se.

2 reaktioner till “Lyocell – ekotextilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s