elinsss.com 28 RizzoTa-daaaa. Nya skorna från Rizzo, av äkta läder. Mmmmmmm doften är så härlig. Rizzos eget märke passar mina fötter ohyggligt bra (långa men smala) och dessa med måttlig klack och fina dragkedsdetaljer funkar i min vardag. Det är enligt mig det första man ska tänka på innan man köper kläder eller skor – vad använder jag? Var bor jag? Vad behöver jag? Ingen ide´att ha garderoben full med kläder och skor som aldrig känns lämpliga att använda.  Äger själv väldigt få par högklackat, men många par mitt-emellan-klackar. Sån är jag. Hurudana skor går du mest med?

Sedan några år tillbaka så har jag bestämt mig för att inte heller kompromissa gällande kvalitet i skor. Blir oftast någon form av läder i kombination med stadig klack. Främst för att äkta läder håller bra, men även slits vackert och går att bevara åratal om man sköter det rätt. Dessutom formar sig läder efter foten så att skon sitter bra, och andas. En bomb av sukkajaffa är ju inte så kul då man tar av sig skorna hos bekanta. Ytterligare ska man komma ihåg att en tröja som kliar eller ett par byxor som stramar inte tar död på en, men vi alla vet hur oliiiidligt sjuka fötter man kan få av fel skor. Kapa-av-dem-nu-fiilis. Kanske problem för livet. Vi har endast ett par fötter och behöver dem hela livet. Så satsa på skor. Alltid.

Och när vi entur är i farten rekommenderar jag att köpa hem alla produkter för att sköta läderskor och använder alla produkter två gånger årligen. Då tammefan LOVAR jag att dina skor lever längre än längst.

IMG_9981 (800x532)

  • Fett för svarta skor. Transparent fett för färgade skor. Fett i sprayformat för mockaskor (antique), eller specialfett för skor med ”rå” yta.
  • Fuktskydd (wetblocker) i sprayformat för alla läderskor. Behövs speciellt här i vårt blöta klimat. Flera lager.
  • Sulor. Tjocka eller tunna efter behov. Håller skon fräsch även på insidan.

… och så gärna någon putsduk (lakanstyg funkar) och en Quick Shine svamp om man har brådis och bara snabbt vill putsa upp tån på skorna.

4 reaktioner till “Satsa på skorna

  1. Så sant! Fem år hängde mina förra vinterskodon med och hade gärna haft dem fem år till om jag inte hade lyckats slita lädret så tunt att det gick hål. Köpte ett par nya med samma principer och hoppas innerligt att de håller många säsonger än!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s