elinsss.com 19b stickringTubhalsduk numero dos färdig! Mannen knös som sagt den första men denna i bordeaux-lila och vitt håller jag själv. Jestas vad skön, och smidigt detdär att bara dra den över huvudet och inte vira runt tusen varv. Ska nog fixa några enfärgade också, i bomullsgarn, som man kan använda inomhus till våren.

Är det såhär man sakta men säkert blir tant?

elinsss.com jan14 16Stickringar kan beställas härifrån

Lovade berätta mer om hur dessa fantastiska stickringar funkar. Alltså, en rund plastring försedd med en massa tappar. Det hela går till så att man låter tråden löpa längs inre kanten på ringen, men snurrar tråden runt varje tapp. Två varv runt hela ringen till att börja med, och så lyfter man med hjälp av en tillhörande krok den undre maskan över den andra, bort från tappen. That´s is. Sedan är det bara att vira ett varv till runt alla tappar och fortsätta lyfta bort den undre. Så löjligt enkelt att duktiga 7-åringarna på eftis klarar av det galant. Och resultet blir någon form av ribbstickat(?) – har noll koll – med perfekt trådspänning. Inga maskor som faller. Inga konstiga hål någonstans. Halleluja!

Hur man maskar av står sedan i instruktionerna. Stickar en maska, lyfter bakåt, stickar, lyfter framåt igen. Vi har tills vidare inte hittat dylika ringar i fysisk butik, men beställt dem från Slöjd-detaljer istället. Olika storlekar för olika produkter. Till tubhalsduken använde jag den största ringen, men med de olika storlekarna kan man göra så gott som vad som helst. Även raka halsdukar.

Tips: Stryk de färdiga kanterna med mycket ånga så rullar de sig inte så mycket.

elinsss.com 19 stickring elinsss.com 19a stickring

7 reaktioner till “Att sticka på annat vis

 1. De blir superfina! E själv sugen på att anamma denna tanttrend, såg nämligen att de säljs i sinooperi dedär ringarna, i olika storlekar dessutom. Hälsa åt Micko, tror jag nämnde det förra gången vi sågs 🙂

  Gilla

 2. Tack för tipset! En sån måste jag beställa! Dels för eget bruk och dels för arbetet 🙂 Fungerar väl lite liknande som ”stickdockorna” som är samma men i miniatyr? Dvs en träkloss med hål i mitten och spikar/metallpinnar uppe vid hålet? Såna man kunde laga nyckelband etc med.

  Gilla

  1. jaa jag skulle tro att det är samma metod? inte säker. Barnen (och jag) har iallfall äääääälskat dehär. Mäkta stolta då de går hem med en mössa de gjrt själva lixom 😀

   Gilla

   1. Vad roligt med stolta barn! Sen väcker det kanske intresset att pröva sticka ”på riktigt” när det där är roligt och lätt 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s