Som sagt. Artesan- och guldsmedstudernadena ordnade öppet hus vid Axxell i Ekenäs på lördag. Även jag var på plats som lärarrepresentant (hööhö) för artesanernas del och passade på att ranta runt i huset lite. Förbannade mig själv som inte hade systemkameran med mig, för jestas vad imponerad jag blev av guldsmedernas utrymmen och arbeten! Hade inte den blåblekaste aning…  Artesanernas utrymmen är ju ohyggligt stora och härliga de också. Inget att klaga på. Som sagt, systemkameran blev hemma men knäppte några pics med min lilla pocket…

elinsss.com 18 sömadssalenArtesanernas sömnadssalar. Lyxigt stora tillskärningsbord och oändligt med symaskiner. Här sköter jag den största delen av min undervisning. 

elinsss.com 18 vävningstickningStickningssalen och vävsalen ligget på samma våning. Igen – mega massor med utrymme. Inte mitt område dock. Varken stickning eller vävning. Färgeriet ligger även intill.

elinsss.com 18 guldsmideGuldsmederna besitter största delen av nedra våningen. Jag blev grymt imponerad av hur professionella deras utrymmen och arbeten var. Jestas. Har aldrig sett nåt liknande. Ska fota mer här i nåt skede. 

elinsss.com 18 arbetsrumOch så min egen kontorshörna, i ett rum som jag delar med en kollega.

På övre våningen har vi ytterligare datasalar och tecknesalar som används vid undervisning, och så matsal och pausutrymmen. Ovan endast en bråkdel alltså.
Vid Axxell studerar även en salig blandning av ungdomar – vissa som tagit studenten, andra som kommit genast från högstadiet – och så vuxenstuderande därtill, så det är ibland svårt att avgöra vem som är lärare och vem som är elev. Notera mitt försök att förmedla hej-jag-är-lärare-och-inte-elev vibbar. Kragskjorta under tröjan lixom. Vet inte om jag lyckades.
Men lyckad dag åtminstone! Och är man intresserad av utbildningarna rekommenderar jag att man kommer på ett besök för att få en bättre bild av vad dethela går ut på. Eller frågar mig. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s