Söndag är ofta den enda lediga dagen i veckan för mig, så jag har för längesedan lovat mig själv att endast göra sådant som jag vill på söndagar. Så blev det även idag. Sov hela förmiddagen. Bacon frukost med mannen. Städning. Antikrunda med min bästaste Henrica. Och snart iväg till mina föräldrar för att leka med systersonen som snart är ett år! Gälet. 

elinsss.com 20 loppisfyndLoppisfynd

Men tillbax till antikrundan. Henrica drog alltså med mig till Billnäs loppiset för att kolla på en pälsjacka hon hittat samt annan antik. Och jestas jäklar, vad fina grejer det kan finnas bland allt skrot! Kan alltså rekommendera Billnäs loppis/Karis. De köper upp dödsbon och säljer en salig blandning av allt. Hittade själv en svart pjädestal att ställa intill vårt nya vitrinskåp, en vacker mega-vas och en tavelram perfekt till tamburen. För ett prima paketpris dessutom. Pjädestalen är redan i användning och tavlan upphängd. Bilden ska bara bytas till något annat. Johans spegel från gamla lägenheten har vi dessutom hängt på väggen ovanför matgruppen. Passade perfekt ihop med mattan. Annaggi så fint. Och det är så himla HÄRLIGT att inreda på dethär viset – att blanda dyra nya möbler, som vitrinskåpet, med gamla och använda detaljer. Igen en liten förbättring i vårt hem. Tack Heni.

Någon päls blev det däremot inte. Och vi båda funderade vad vi egentligen tycker om detdär med päls – okej eller inte? Jag är lite tudelad där. Äger själv en äkta minkpäls som jag fått, men aldrig använt. Förra vintern använda jag däremot flitigt en krage av fuskpäls. Är fake okay? Äkta inte? Vad säger ni?

elinsss.com 20e asko vitrinskåp

Vitrinskåp – Asko / Tidningsställ – Ellos / Pjädestal – loppis

elinsss.com 20c jysk spegel

elinsss.com 20b Asko vitrinskåp

5 reaktioner till “Antikrundan

 1. Jaaa, det var en så lyckad kirppisrunda! 🙂 Mycket fina fynd. Allting passar bra in hemma hos ert! om någon vecka gör vi något annat möbelkirppis! Kanske Lojo?!

  Gilla

 2. Alltid kul med bra loppisfynd. Jag tycker fuskpäls är helt okej. Äkta päls har jag i princip inget emot att andra använder, men vill inte använda det själv. Vet inte riktigt varför.

  Gilla

  1. Jag känner lite likadant. Kan int heller säga varför? Mystiskt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s