elinsss.com jan14 10aSicken vecka. Inledde idag kursen i mönsterkonstruktion vid Folkhögskolan här i Karis. Attans behagligt, även om jag saknar rutinen att snacka i flera timmar inför en hel klass. Men det tar sig. Material har jag så det väller över bordskanten, både gammalt och nytt. Allt ryms omöjligt med i en 30 t immars kurs.
Det finaste, kanske värdefullaste materialet och minnet jag har kvar av min fammo är hennes gamla skolhäfte i mönsterkonstruktion – över 50 år gammalt – men med exakt samma konstruktionsteknik som vi använder nu. Bara lite snirkligare text och gulare papper. Så himla vackert. Har kanske berättat förut att farmor var sömerska. Nåja, är helt apa-trött, så ska slänga huvudet på dynan. Två dagar kvar på denhär hysterisk arbetsveckan. Sedan blir det belöööning i Helsingfors.

elinsss.com jan14 10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s