Ytterligare ett år har sörplat förbi. Puff. Det händer lätt att man glömmer allt det roliga, tragiska, tokiga och hulluga ett år kan medföra, så även jag klickar tillbax i bildarkivet för att göra mig påmind…

Januari

elinsss.com dec11a

… handlade till 100% om jobb i Helsingfors vid 20r+BYYAT. Stressade I H J Ä L oss för att få kollektionen och alla prover färdiga till modemässan i Köpenhamn – protosömnad, materialbeställningar, produktfotograferingar… Hysse månaden avslutades med en vecka i Köpenhamn där vi jobbade sisådär 18 timmar i dygnet och ordnade en fenomenal modevisning. Mäktigt att se sådant man själv planerat och sytt gå på catwalken. Var död som människa då jag kom hem. Seriöst. Såg förjävlig ut. Men fick jobba med exakt det jag ville.

Februari och mars

elinsss.com dec11b

… blev betydligt lugnare månader. Jestas vad skönt. Jobbade inte lika hysteriskt mycket och då chefen befann sig i Paris på modemässa hade jag hand om butikerna i Helsingfors. Hade tid att dricka Appletini drinkar med mina vänner och skida långa sträckor med mina föräldrar ute på de soliga åkrarna. Vi åkte äv en en sväng till Estland med Johan för att jämföra priser på kakel och golvmaterial till huset och gropen för själva huset började grävas – i tre meter snö. Äntligen lite action, efter ett års planerande. I det här skedet la jag även ut min egen lägenhet för uthyrning. Och så blev jag moster ❤

April

elinsss.com dec11c

… kan sammanfattas med två ord. Familj. Husbygge. Det blev även min sista månad vid 2OR+BYYAT. Ville hålla paus till sommaren och jobba med mitt eget företag, vilket jag även gjorde en hel del redan i april. Våren kom och fiilisen blev genast ohyggligt mycket lättsammare. Hade grym iver att sy. Linda öppnade butik och jag poserde i en del av skyltningen. Hittade hyresgäster till min lägenhet och flyttade in med Johan i slutet av månaden. AS-trångt!

Maj

elinsss.com dec11d

… var en väldigt harmoniska månad. Varm sådan. Målade hus. Firade gudsonen som fyllde 3. Flyttade min firma tillfälligt till jobbets/eftisets utrymmen då det blev så trång i Johans lägenhet. Sydde många klänningar. Gick på bröllop, Pink konsert och solade på terrassen. Fanns en massa tid över då jag inte längre pendlade till Helsingfors.

Juni

elinsss.com dec11e

… jobbade sista dagarna på eftis innan det stängde för sommaren. Började istället sommarjobba i Canny några dagar i veckan, men i övrigt kunde jag ägna nästan all min tid åt min firma och husbygget. Lyx. Fick även sällskap av en bussig praktikant i studion. Ännu lyxigare. Väldigt stressad dock då jag hade en hel del beställningsarbeten att slutföra. Det, i kombination med husbygge. Så mycket strandliv eller stughäng blev det därför inte i år. Fotade produktbilder till DinoDina med Linda och åt många burgare i Serendi.

Juli

elinsss.com dec11f

… var det HETT! Aaaah, vad behaglig sommar på alla sätt och vis, även om vi var helt kuitti som husbyggare. Sydde klart en hel hög beställningsarbeten, bland annat 34 körblusar, och en del egna projekt i form av klänningar. Hängde på stugan litegran, grillade med syskonen, gick på husmässa och besökte Ruisrock för första gången.

Augusti

elinsss.com dec11g

… började jobbet på eftis igen. Gick på bröllop, gårdsfest och småkusinsfest. Var tvungen att flytta ut ur studion från jobbet/eftis och i samma veva fick vi veta att vi väntar barn. ABNORM lycka! Men nervöst. Att sy hemma hos Johan visade sig vara omöjligt, då det var trångt och jag mådde grymt gravid-bajsigt. Kämpade med ett sista projekt som inte blev klart och bestämde efter det att inte ta emot mer jobb på ett tag. Bra så. På bygget hände det nu grejer på insidan och vi kunde lägga golv och köpa inredning. Försökte att inte spy offentligt.

September och oktober

elinsss.com dec11h

… började vi med att fira mammas 50-årsdag i Kroatien. Ljuuuuuuvlig resa! Även om jag mådde APA i hemlighet. Dessa månader blev ett virrvarr av jobb, husbygge och konstant illamående. Spydde floder. Fredagen den 13 september (karma?) såg jag första gången våra tvillingar på ett ultraljud. Två! Skräckslagen förtjusning. SÅ HÄRLIGT att sedan få dela den glädjen med familj och chockade vänner. Fick även möjligheten att dra en kurs på Folkis nya modelinje  – grymt roligt – och gick på Hoffmaestro keikka i Hesa. I oktober flyttade Johans hyresgäset in och vi ut. Bodde ett par veckor hos svärföräldrarna eftersom vårt hus inte var riktigt klart än. Mitt arbetsrum var inte i användning överhuvudtaget men jobbade istället med att översätta en symaskinsmanual till finska och svenska, för ett danskt företag. I slutet av oktober flyttade vi in i vårt hus!

November

elinsss.com dec11i

… var en tung månad. Hade så mycket vilja att fixa i vårt nya hem men NOLL energi. Johan skötte det mesta hemma. Jag försökte bara ta mig igenom dagen. Magen växte i rekordfart trots att jag spydde som en tok och hela månaden var en enda stor oro. Egoistisk månad. Hade svårt att sköta jobbet på eftis. Fick sjukledigt. Den 27.11 hamnade jag på Kvinnokliniken i Helsingfors.

December

elinsss.com dec11j

… var nog den tyngsta månaden på året – i hela livet – då vi förlorade våra barn. Jag har aldrig upplevt en sån hjärtskärande sorg förut. Kände mig död innanför. Samtidig lärde jag mig en hel del om mig själv, positiva saker, och kände sakta men säkert styrkan, orken och livsglädjen komma tillbax. Var sjukledig hela månaden. Tog arbetsrummet i användning igen, började sy, planera livet pånytt och skratta igen. Grejade en massa i vårt hem, köpte möbler, sådant som blivit ogjort då jag tidigare mått så himla dåligt. Gick vidare. Hängde med Johan, helatiden. Uppskattade denna månad människorna i min omgivning mer än någonsin ❤

Kan sammanfatta året som tungt med många förjävliga uppförsbackor men också en del glada medförs. Vi byggde ett eget hus, tillsammans, utan att bli tokiga på varan. Vi väntade barn, vilket går att göra om. Jobbade hela sommaren med min egen firma. Även det tänker jag göra pånytt. Men denhär gången med mer logiska tidtabeller och med mer fokus på det jag vill göra, inte måste göra. Ja, ordet balans kommer att bli nyckelordet för mitt år 2014. Denna balans saknades under det gångna året och jag var stundvis ohyggligt stressad och orolig över än det ena än det andra. Det ska vi se till att skippa i år. Jag ser på mig själv, Johan och livet med helt nya ögon nu, för att låta sådär asigt klyschig javisst. Och år 2014 kommer att bli så jäkla bra. Vad som än händer. Det är bombsäkert.

Hej 2014.

 

7 reaktioner till “Året 2013

 1. Önskar dig och Johan ett fint nytt år. Och måste bara tillägga att jag är helt tårögd igen då jag läser allt det tragiska, men blir varm inombords då jag ser att ni tänker så positivt trots allt. Stor kram till er!! Strong woman!

  Gilla

 2. Har inte läst din blogg på jättelänge och trillade in på den idag. Måste bara säga att jag beundrar dig och du verkar vara en så stark kvinna. All lycka till er ❤ kram

  Gilla

  1. Tack ska du ha Anna. Jag antar att den gamla goa klyschan stämmer – what doesn´t kill u makes u stronger.. År 2014 blir bättre 🙂

   Gilla

  1. Nä tyvärr, eftersom våra flickor föddes i vecka 20 räknas det som missfall. Det är först i vecka 22 som det räknas som att ens barn har dött och man kan då ordna en riktig begravning. Men vi kanske ordnar en minnesplats någonstans hemma på gården ändå..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s