elinsss.com dec10aJag har alltid varit en sådan som tycker om att drömma, lägga upp mål och ta mig an något projekt på sidan om vardagens rutiner. Rastlös själ. Efter examen var min dröm att starta eget företag. Gick företagarkurs på kvällstid. Läste på. Do did done. Nästa stora projekt blev att bygga hus med mannen. Planerade ett år. Byggde ett halvår. Det tog all vår fritid och energi men huset står nu klart. Fint blev det också. Och under husprojektet så föddes en ny mega dröm –  familj. Att ta hand om två älskade barn. Att bli mamma. Jestas så jag längtade. Men vi vet ju hur den drömmen slutade…

Sen då?

Det tyngsta med att gå tillbax till vardagen – jobbet, rutinerna – har nog varit just det. Att drömmen om en familj gick i bitar. Jag kan hantera sorgen. Ödet. Acceptera det. Men alla mina drömmar hittills har gått att förverkliga med hårt arbete, planering eller ett fett banklån. Denhär drömmen är anorlunda. Den går inte att köpa för pengar. Inte att planera, kräva eller beställa. Faktum är att ju mer man vill ha den och längtar efter den, desto svårare brukar den va att nå. Och att sedan mista den när man är nära… Ovissheten gör en tokig.

Därför behöver jag en ny dröm, ett nytt mål att nå. Så jag satte mig ner på golvet med kaffekoppen häromdagen och funderade – vad är det jag önskar mig nästmest i livet just nu och har vilja och ork att lägga energi på? Svaret är enkelt. Faktiskt riktigt logiskt och fullt möjligt. Jag vill bli egenföretagare inom kläddesign – på heltid. Har alltid velat. Vill fortfarande. I väntan på dendär andra stora drömmen så kommer jag därför att jobba mycket med företaget igen. Tillfälligt låna pengar från mitt och Johans gemensamma konto och verkligen försöka komma någon vart. Jag fortsätter jobba dagtid vid eftis och Canny, främst för att hålla huvudet och ekonomin i styr. Men resten av energin kommer jag att ägna E/S Design. För att jag vill. Arbetsrummet är redan organiserat. Mapparna rensade. Planerna och målen nerskrivna till pappers. Uppsatta på väggen. Jestas, vad jag ser fram emot det kommande halvåret! Bara en sån sak.
Och denhär drömmen kan inte dö ifrån mig.

Men först firar vi jullov. Vilar. Laddar om. Och solar i Kap Verde. Sen…

 

‘Cause you were just a small bump unborn, for four months then torn from  life.
‘Maybe you were needed up there but we’re still unaware as why.

Ed Sheeran – Small Bump

9 reaktioner till “Drömmaren

 1. Den andra drömmen låter helt bra och kan påverkas med vilja och jobb! Sedan så förverkligas nog den första och största drömmen tids nog också åt er, men som du säger så hjälper det inte bara med att vilja, vi kan inte påverka allt hur gärna vi än vill… En God Jul åt er och njut av er resa!

  Gilla

  1. Sant. Vissa drömar går inte att pressa fram med våld. Bäst att lägga den åt sidan för ett tag och fokusera på annat. Tror livet blir mycket roligare så 🙂

   Gilla

 2. lycka till Elin, du ör så duktig så det kommer att gå. och den största dröm du har, den är jag säker på att du får uppleva inom snar framtid.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s