elinsss.com dec03Vi har som tradition att såsa ihop ett pepperkakshus varje år, Johan och jag. Söndag. Bra dag att greja med sådant. Och resultatet i år blev kanske inte riktigt lika fult som vanligt, men inte heller långt ifrån. Fotat från väldigt väldigt smickrande vinkel ovan. Vi suger verkligen på dethär. Meen det är ju så ROLIGT. Speciellt då vi skippar alla formar och modeller och kör med egen ”design” (formgivare som man är. Borde skämmas). Glasyr räddar ändå det mesta. Årets hus skall föreställa vårt eget nybygge. Avskalat och enkelt. Mmmmhm. Och pepparkakorna … vet inte vad som hände där. Johans fantasi är tydligen av en annan klass. Vem gör lixom pepparkaka i form av draken från Hobbit filmen?

Tur så är vårt riktiga hus nättare. Bjussar på några uppdaterade bilder då det hänt en hel del med inredningen de senaste veckorna.

elinsss.com dec04Köksön, måttbeställd från Sipiläinens, har anlänt och fyra barstolar från Asko har gjort den sällskap. Här mumsar vi numer smirglare och dricker kaffe. Klockan är lustig då man själv kan avgöra dens storlek, från Kodin Ykkönen.

elinsss.com dec05 Aldrig någonsin skulle vi lägga 365 eurosar på en matta, men detta exemplar såldes för halva priset hos Vepsäläinen. Flyt. Glittrar sådär fånigt fint. Lamporna skall ännu sänkas och väggen förses med tavlor. I övrigt är matbordshelheten klar.

elinsss.com dec06Vi vill undvika hål i väggen och skaffade därför en golvställning för ytterkläder. Denna fina sak är från Asko och kan bära sisådär femtusen jackor. Nästan. De flesta av våra skor förvarar vi i tamburskåpen men köpte en fräsig ställning för de par som används mest.  

10 reaktioner till “Hus i två upplagor

 1. Så fint ni har! Pepparkakshuset ser inte alls illa ut, bra mycket finare än det du länkade till 😉
  Roligt att få läsa din blogg igen 🙂

  Gilla

  1. haha kan erkänna att jag fotade huset från de rätta vinklarna. Det ser fallfärdigt ut från andra hållet 😀

   Gilla

  1. hmm nu minns jag inte exakt. Tror originalpriset var kring 225 € och vi köpte den för ett par veckor sedan på -50% (Asko i Vanda, fanns fler!) väldigt stadig och bra!

   Gilla

 2. Det blir bara finare och finare ert hus! Tror bestämt ni har byggt och inrett mitt drömhus 😉 Hoppas vi hinner ses under jullovet ❤

  Gilla

 3. Vad fint ni har det! Ert hus är som jag föreställer mig mitt drömhus, men som jag är osäker på om jag skulle få till i praktiken. Ursnyggt!

  Gilla

  1. tack, vi tycker själva att det blivit bra hittils, även om ingen av oss är så super duktig på inredning. Knikset är antagligen att skaffa lite åt gången å prova sig fram 🙂

   Gilla

 4. Så fint, ett riktigt drömhus bor ni i. Vi ses om 2v 🙂 Skall vi ta en dejt helgen före nyåret? Ringer då jag kommit hem 🙂

  Gilla

  1. Tack. Å självklart tar vi deitti! Vi får ringas närmare 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s