elinsss.com nov07

Pom pom pom. Sjukledig. Och jag som är SÄMST på att vara sjukledig. Abstinens. Visst har jag hört att kvinnor som väntar tvillingar ofta får sjukledigt i vecka 20-25 men aldrig trodde jag det skulle gälla mig. Jestas vad stoltheten kommer emot lixom. Och det faktum att jag tycker om att jobba och har otrooooligt fina arbetskamrater som stöttar. Men det är väl läge att inse när kroppen säger ifrån. Nyt riitti.

Hjärtklappningar, flödande näsblod, explodernade mage och tremiljarder spyor blev tillslut för mycket. För att inte tala om den grymma paniken att någor är fel. Det är otroligt hur hjärnan tvinnar iväg och hur kroppen reagerar. Så på torsdagen efter en natt med grymma magkramper och jättekivoga spyor ringde jag mina barnmorska som fixade läkartid åt mig inom några timmar (tacktacktack). Är nu sjukledig ett par veckor fram till nästa ultraljud och även om jag egentligen hade önskat mig deltidssjukledigt så var dethär nog det bästa beslutet nånsin. Lättnaden! Det värsta illamåendet bara rann av mig omedelbums och hjärtklappningarna har lugnat sig. Kan bero på nya mediciner. Kan bero på vila. Men jag tror det mesta sitter mellan öronen. Det mest påfrestande är nu magen som växt så abnormt mycket att det känns som om en kamel har flyttat in. Har lagt på 5 kilo (FEM!) på två veckor, och vågar påstå att inget av vikten är i form av lårfett eller gäddhäng, så inte undra på att magen är i explossionstillstånd. Känns som konstant sendrag vid revbenen. Men det fixar sig. Får vagga fram, sova sittande i vardagsrumsfotöljen och ta det piano. De närmaste veckorna ska jag bara vara, elda i tackan, frossa mandlar och hänga med familjen.

Säger därför adios amigos till datorn. Sjukledigt riktigt påriktigt. Men jag återkommer om bara några veckor, efter ultran, störra än någonsin (bokstavligen alltså).  När vi vet att allt är fint. Och när vi vet vilka sorters kameler som badar där inne.

IMG_2224Mogna blivande föräldrar. HAHAHA

7 reaktioner till “Sjukledig

 1. Har alltid önskat mig tvillingar eftersom vi har det i släkten men när jag läser om hur du mår kanske man borde vara tacksam för att de kommer en i taget… Men det kommer nog för dig också att vara värt det i det långa loppet, tänk så mycket kärlek ni kommer att få med en gång! Och så kommer du gå igenom en graviditet och en förlossning mindre.

  Gilla

  1. du har så rätt! trots att jag mår förfärligt så är jag superduper tacksan att vi får två. Många reagerar med ”ojdå” när jag säger att vi får två men själv ser jag bara fördelar med det. Dessutom så kan det ju hända att jag skulle må otroligt dåligt med bara ett barn i magen oxå. Man vet aldrig 🙂 Kanske min kropp som reagerar starkt på graviditet sådär överlag. Det kommer bli lyyysande!

   Gilla

 2. Så fin du är!!! Och du vet väl om att du bara tror att det är tvillingar, egentligen gömmer det sig 3 stycken där inne. Men det är ingen panik, ni ryms fortfarande alla 5 i Johans polo. Snart ses vi, sköt om dig tills dess!!!

  Gilla

  1. hahah du ger mig mardrömmar med sånt där prat 😀 Neb tack, ja antar att nån unge får sitta på taket..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s